Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor een perfecte achtertuin

De achtertuin is de perfecte plek voor een barbecue, een spelletje of een middag met vrienden. Als het gaat om de tuin, hoeft klein niet te betekenen dat je niet heerlijk kunt genieten in de tuin. Met een beetje planning en een weloverwogen ontwerp kun je een kleine achtertuin omtoveren tot een gezellige buitenruimte die groots aanvoelt. Om je op weg te helpen, volgen hier tips om de perfecte achtertuin te creëren.

 

Creëer gezellige hoekjes

Een van de beste manieren om meer ruimte in de achtertuin te creëren is het inbouwen van gezellige hoekjes en zitjes. Als je werkt met een kleinere tuin en terras, kun je een gezellige hoek creëren door een bank en kachel toe te voegen, meestal vergezeld van een kleine tafel. Verder kun je gebruik maken van een bamboe rolgordijn om een beetje een tropische sfeer toe te voegen aan de ruimte.

Installeer een mooi en duurzaam terras

Als je veel tijd doorbrengt in je achtertuin, is een terras een must. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie patio te plaatsen. Deze kun je gebruiken om de leefruimte uit te breiden of een eethoek buiten te creëren. Als je houdt van luxe, dan kun je een ingebouwde barbecue toevoegen. Het is een grote investering, maar het geeft je tuin echt een upgrade die ervoor zorgt dat je meer gebruik van je tuin zal maken.

 

Beknibbel niet op het meubilair

Als je een patio of terras hebt, is het belangrijk om buitenmeubilair te hebben dat bij je ruimte past. Bij het kiezen van buitenmeubilair is het belangrijk om rekening te houden met de materialen en stijlen die het beste werken in de achtertuin. Als je veel zon in de tuin hebt, kun je kiezen voor meubilair dat is gemaakt van UV-bestendig materiaal.

 

Investeer in opbergruimte

Een van de beste manieren om het meeste uit de achtertuin te halen, is door plekken te creëren waar je dingen als gereedschap, tuinstoelen en andere tuinbenodigdheden kunt opbergen. Op die manier kun je de ruimte overzichtelijker en samenhangender maken. Je kunt beginnen met het toevoegen van ingebouwde kasten en rekken op het terras of het maken van een hok. Daarna kan je alles in de kast opbergen, maar dit ziet er misschien wat rommelig uit. Om dit een nettere uitstraling te geven, kies er dan voor om rieten rolgordijnen voor de kast te plaatsen. Op deze manier heb je functionaliteit, maar ook een mooie look!