Tips voor een sfeervolle badkamer

Wil je van jouw badkamer een plek maken waar je volledig kan ontspannen? Misschien is jouw badkamer wel altijd een rommeltje en ben je hier het liefst zo snel mogelijk weer weg. Dan is dit hét moment om iets van jouw badkamer te maken. Volg snel deze tips en binnen de kortste keren kan jij heerlijk ontspannen in een sfeervolle badkamer.

Natuurlijke materialen

Om meer sfeer te creëren in jouw badkamer, kan je het best kiezen voor natuurlijke materialen. Denk bij natuurlijke materialen aan bamboe, hout, katoen en wol. Voelt jouw badkamer wat kil aan? Dan doet een katoenen kleed of een bamboe mand al wonderen. Wanneer je graag het spa-gevoel wil creëren, kan je er voor kiezen om ook nog geurkaarsen en een zijdezachte badjas aan te schaffen. Plaats wat plantjes om het af te maken en voilà: jouw badkamer is sfeervoller dan ooit!

Een goede balans

Bij het creëren van een ontspannen sfeer, draait het allemaal om het zorgen voor de perfecte balans. Maar hoe zorg je nou voor deze balans? Ten eerste, kies niet te veel felle of drukke kleuren uit. Wanneer jouw badkamermuur al een fel kleurtje heeft, zorg dan dat je meubels een basic kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte regendouche of zwarte wastafelkraan. Dit geldt net zo goed andersom. Als jouw muur een basic, rustige kleur heeft, kun je jouw accessoires of meubels juist van een kleurtje voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een donkergroene muur, zwarte kranen en accessoires van natuurlijke materialen. Zo heb je binnen no time een ruimte gecreëerd waar je heerlijk kan ontspannen.

Spiegels

Welke badkamer heeft nou geen spiegel? Een spiegel is ten eerste natuurlijk enorm praktisch om je tanden te poetsen, te scheren en je haar te doen. Maar een spiegel kan ook de nodige sfeer met zich meebrengen. Houd er bij het kiezen van een spiegel rekening mee dat deze moet passen bij de rest van jouw badkamer. Kies dus niet voor een super strakke spiegel, terwijl de rest van jouw badkamer bestaat uit wat meer organische vormen. Op zoek naar een sfeervolle spiegel? Kijk dan eens naar een spiegel met verlichting. Zo creëer je niet alleen meer licht, maar ook nog eens meer sfeer.

Heb je alle tips opgevolgd en rekening gehouden met een goede balans, natuurlijke materialen uitgezocht en een spiegel aan de haak geslagen? Dan zit je binnen de kortste keren te genieten in jouw nieuwe, sfeervolle badkamer.