Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor een sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar we een groot deel van de tijd met de ogen dicht doorbrengen. Toch zien we steeds vaker dat het ontzettend belangrijk is om hier een sfeervolle en vooral ook rustgevende ruimte van te maken. Waar wij volwassen er vaak maar een beperkt deel van de tijd doorbrengen naast het slapen, geldt dit voor de kinderen natuurlijk niet. Zo is de slaapkamer voor veel kinderen ook direct de plek waar ze spelen met vrienden, vriendinnetjes of gewoon lekker alleen. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat het een sfeervol geheel is. Naast dat het belangrijk is te kiezen voor comfortabele boxsprings of houten bedden, is het daarnaast ook zaak te zorgen voor rustgevende kleuren op de muur en te zorgen voor de juiste verlichting. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

Kies voor de juiste kleuren

Een prachtige slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder een stijlvol peuterbed huisje en wat leuke muurschilderingen. Nu hoef je echt niet de picasso uit te hangen, maar is het wel leuk om wat kleur te gebruiken. Wel is het raadzaam om te kiezen voor de juiste kleuren, zodat het wel rustgevend oogt. Helemaal omdat je niet wil dat je afgeleid wordt en daardoor minder goed in slaap kunt komen. Kleuren die het in de slaapkamer goed doen, zijn vooral pasteltinten, maar ook kleuren zoals groen, blauw en een beige tint. Kies je voor een kinderkamer met een bepaald thema, dan is een junglekamer bijvoorbeeld ontzettend leuk, ook gezien deze qua kleur rust uitstraalt, wat ook je kindje ten goede komt. Zeker iets om over na te denken.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Naast rustgevende kleuren, is ook de materiaalkeuze belangrijk. Natuurlijke materialen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer of een wollen tapijt. Ook het gebruik van natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen en zijde voor het beddengoed draagt bij aan de sfeer in de slaapkamer. Deze materialen voelen comfortabel aan en brengen een gevoel van luxe met zich mee. Het voordeel aan deze materialen, is dat ze niet alleen natuurlijk zijn, maar daardoor ook nog eens duurzaam en dus een langere levensduur hebben ten opzichte van veel andere soort materialen.

Zorg voor de juiste verlichting

Een gezellige slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder de juiste verlichting. Zorg er daarom dus ook voor dat er voldoende natuurlijk licht de kamer binnen kan komen, door te kiezen voor gordijnen. Omdat je ook ‘s avonds verlichting wilt hebben, maar deze niet te fel moet zijn, is het handig te kiezen voor sfeerverlichting. Zo kun je in het geval van een kinderkamer kiezen voor een nachtlampje, zodat de kinderen wat minder bang zijn en toch het gevoel hebben dat ze licht hebben. Zorg er wel voor dat het nachtlampje veilig is en ze dus bijvoorbeeld niet verstrikt kunnen raken in het snoer. Het beste is een lampje direct in het stopcontact, dat ze vervolgens zelf met een schakelaar aan- en uit kunnen doen als het nodig is.