Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor het aanschaffen van een douche

Of het nu gaat om een renovatie of nieuwbouwwoning, een praktisch en stijlvolle badkamer staat bij elke woningeigenaar bovenaan het lijstje. Want niets is zo verfrissend als de ochtenddouche na een goede nachtrust. Lichaam en geest komen op een aangenaam vloeiende manier op gang en bereiden zich voor op alle dagelijkse activiteiten die op de planning staan. De juiste keuze van een douchecabine of douchewand speelt een uiterst belangrijke rol, omdat deze zorgt voor comfort en de algehele uitstraling van de badkamer. En hoewel jouw eigen smaak niet onbelangrijk is bij het kiezen van een douche, spelen er nog vele andere aspecten mee die nog belangrijker zijn en zeker bij de aankoop in acht moeten worden genomen. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten. 

1. Welke soorten douchecabines zijn er?

Een douchecabine is niet zomaar een douchecabine. Afhankelijk van de inbouwsituatie en de beschikbare ruimte in de badkamer, kun je het juiste type douchecabine kiezen. Kleinere badkamers zijn bijvoorbeeld het meest geschikt voor hoek- en ronde douches, omdat deze varianten een ruimtebesparende vorm hebben en twee van de bestaande wanden van de kamer gebruiken. Ook de hoekinstap en de vijfhoekige douche zijn in dit geval aan te raden en bieden nog meer comfort en een iets andere vormgeving. Een nisdouche is ook een soort douchecabine, maar dit behoort alleen tot de mogelijkheden als er een nis in de badkamer en alleen een douchecabinedeur nodig is. De trendy inloopdouches en de U-vormige douchecabines zijn daarentegen weer ideaal voor ruime badkamers. Deze douches zorgen voor meer bewegingsvrijheid. 

2. Een douchebak is een praktische keuze

De douchebak is de basis van elke douchecabine en daarom moet hier goed over nagedacht worden. Douchebakken kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals steen, tegels, acryl en diverse composietmaterialen. De standaard maat is 90 x 90 cm, maar als je meer ruimte in de badkamer hebt, kun je altijd voor een grotere douchebak gaan. Het grote voordeel van een douchebak is dat er genoeg afschot is om het water weg te laten lopen.