Tips voor het verbouwen van je huis

Ben je voornemens je huis eens flink onder handen te nemen, dan is het wel handig om de juiste voorbereidingen te treffen. Stel dat je een deel wilt uitbouwen, omdat je misschien wel beneden wilt gaan wonen? Je kunt je dan wel voorstellen dat je dit niet zo even binnen een paar weken geregeld hebt. Vaak heb je een vergunning nodig en moet je ook een aannemer zien te vinden die dit voor je kan realiseren. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat zo’n verbouwing flink wat voeten in aarde heeft, hebben we een aantal tips voor je, waarmee het ongetwijfeld allemaal net even wat soepeler zal verlopen. Dus heb je binnenkort een verbouwing op de planning staan, let dan goed op!

Zorg voor een goede planning

Een succesvolle verbouwing valt en staat met een goede planning. Dat houdt dus in dat je goed moet nadenken over wat je precies allemaal gedaan wilt hebben, zodat je op basis daarvan kunt zorgen dat de juiste materialen er op de afgesproken datum en tijd zijn. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, kun je er ook voor kiezen een aannemer in arm te nemen, die het volledige project voor je coördineert. Doe je het liever zelf, dan kan dat natuurlijk ook. Belangrijk is wel dat je niet alleen kijkt naar de werkzaamheden en materialen, maar ook rekening houdt met wet- en regelgeving voor het project. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld vergunning aan moet vragen en is het afbakenen van de plek zelf ook een must. Dit kun je doen met de professionele bouwhekken van Thibo, zodat je zeker weet dat niemand zomaar toegang krijgt tot de bouwplaats zelf.

Zoek een betrouwbare aannemer

Als je zelf niet handig bent of geen tijd hebt, is het verstandig om een betrouwbare aannemer in te huren. Vraag altijd om referenties en bekijk eerder werk voordat je een beslissing neemt. Het voordeel van een goede aannemer, is dat alles voor je wordt geregeld. Je legt als het ware je lot bij deze partij in handen en laat ze het volledige project voor je coördineren. Dat houdt dus ook in dat er contact wordt gelegd met andere bedrijven, materialen worden geregeld en nog veel meer. De kosten mogen dan in verhouding wel wat hoger liggen, maar het zorgt er wel voor dat je zelf helemaal nergens meer achteraan hoeft.

Bepaal het budget

De meeste verbouwingen vallen allemaal duurder uit dan vooraf begroot. De kans dat dit dus ook bij jou gebeurt, is vrij groot. Zorg er daarom dus ook voor dat je een budget in je hoofd hebt en een marge aanhoudt van 15 tot 20 procent. Mocht er onverhoopt dan toch een tegenvaller zijn, dan kun je deze in ieder geval wel opvangen. Dit geldt niet alleen wanneer je de verbouwing volledig uit eigen zak betaalt, maar ook wanneer je deze bekostigd vanuit een bouwdepot. Je hebt namelijk maar een maximaal te lenen bedrag en dan is het erg vervelend wanneer je straks meer kwijt bent dan dat je daadwerkelijk op kunt nemen.