Tips voor renovatie van je toilet

Heb jij een oud toilet en wil jij je toilet renoveren? Lees de tips om jouw staande toilet naar een hangend toilet om te bouwen.

Veel mensen zijn momenteel zelf bezig met de verbouwing of renovatie van hun huis. En hoewel men vaak begint met de badkamer, keuken of woonkamer, mag het toilet ook zeker niet vergeten worden. Wanneer je namelijk je huis echt mooi wilt maken, dan renoveer je je toilet gelijktijdig met de badkamer. Ook kun je met een aantal makkelijke tips je toilet met weinig kosten weer helemaal modern maken. Lees de tips voor het renoveren van je toilet en het aanschaffen van een nieuwe toiletpot.

Van staand naar hangend toilet

Tegenwoordig is het de standaard geworden om een hangend toilet te hebben. De reden hiervan is simpel, het is namelijk makkelijk met schoonmaken en je hebt de spoelbak uit het zicht. Wanneer je een hangend toilet koopt moet je rekening houden met het volgende:

  • Breedte en hoogte van de constructie.
  • De achterkant wordt aan de muur bevestigd, controleer of je muur hier stevig genoeg voor is.
  • De buis van de afvoer komt of uit de grond of uit de muur. Bekijk hoe jouw situatie is en of het mogelijk is door middel van bochten de afvoer op de juiste plek te krijgen.

Hangend toilet kopen

Wanneer je eenmaal een hangend toilet gaat kopen, zul je merken dat je alles in een compleet pakket kunt bestellen. Je koopt het hangsysteem, de toiletpot, de spoelinstallatie en vaak zelfs het bedieningspaneel voor de spoelbak, in één pakket. In het pakket zitten hulpstukken voor montage zoals de meest voorkomende bochten voor de afvoer. Wanneer jij iets extra’s nodig hebt, dan is dit vaak verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Waarop letten bij het installeren van een hangend toilet?

Nu je jouw hangende toilet in huis hebt, is het tijd voor het installeren ervan. Je kan het ophangsysteem tegen de muur en op de vloer bevestigen met schroeven. Je werkt het ophangsysteem af met gipsplaat. Na de afvoer op de juiste hoogte te hebben en de spoelbak aangesloten, is het tijd om de achterkant erin te zetten. Je schroeft het gipsplaat vast aan het frame. Voor de bovenkant kun je ook gipsplaat gebruiken, maar dit is minder sterk. Je kan ook een harder materiaal pakken zoals een stenen afwerkrand.

De afwerking

Je maakt je toiletrenovatie compleet door nieuwe tegels te plaatsen. Dit kan soms zelfs over de oude tegels heen. Zo ben je snel klaar! Daarnaast kun je een nieuwe wasbak en kraan kopen. Alles bij elkaar kun je een toiletrenovatie uitvoeren voor minder dan 500 euro en is dit in enkele dagen gedaan.