Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Trendy babykamer tips voor hippe mama’s

Een babykamer inrichten is een van de leukste dingen als je zwanger bent. Maar het kan ook stressvol zijn. Wat heb je wel nodig en wat niet? En hoe kun je je eigen ruimte behouden? Met deze tips richt je niet alleen je babykamer babyproof en stressvrij in, maar hou je ook een beetje eigen ruimte. Letterlijk en figuurlijk. 

Probeer het goed maar niet te goed te doen

In principe hebben baby’s niet zo veel nodig. Met name draait die eerste periode om aandacht, liefde en natuurlijk rust, regelmaat en reinheid. Of je baby in een supermodern kamertje ligt, in roze, blauw of groen, je kleintje maakt het niet zoveel uit. Wat hem/haar wel uitmaakt is dat jij rust hebt. Een stressvolle mama daar worden baby’s niet gelukkig van. Houd dus bij het inrichten vooral voor ogen dat je het voor jezelf doet en doe dan ook dat waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. Want daar heeft je kindje wel wat aan. 

Functioneel mooi

Als er een baby op komst is, krijg je met veel kosten te maken. Het inrichten van de babykamer is er één van. Kies daarom meubels die mooi en functioneel zijn. Bedenk dat de echte babymeubels na een paar jaar het kamertje uitgaan (tenzij er een broertje of zusje komt). Heb daar of vrede mee of zoek meubels uit die later een andere functie kunnen krijgen? Een slim uitgezochte commode kan later bijvoorbeeld dienst doen als ladekast voor kleding of speelgoed. Maak het babyachtig met accessoires maar niet met bijvoorbeeld de gordijnen of de meubels. Zo kun je de verschillende fases van je kind makkelijker in het kamertje aanpassen. 

Koop goede tassen

Of je een dure luieremmer koopt geheel in stijl, een hele goedkoper of één die later dienst kan doen als speelgoedemmer, maakt in principe niet zoveel uit. Wat wel belangrijk is om te kopen zijn de juiste tassen. Kies voor alles wat met je baby te maken heeft een eigen tas (de luiertas) en voor je zelf (jouw eigen spullen) een mooie handtas. In de luiertas kun je dan alles meenemen wat je voor je baby nodig hebt. Daarnaast heeft een luiertas altijd ook een handig verschoningsmatje. Kom je thuis, vul de tas dan weer aan met luiers, billendoekjes, poedertjes en alles wat jij graag bij je hebt als je met je kindje op stap gaat. Geef je flesvoeding, dan kun je zelfs voor een of twee flesjes het poeder en de flesjes al in de tas doen. Zo staat je tas bijna startklaar en kun je altijd snel op pad. 

Je handtas blijft daardoor gewoon echt voor jezelf. Niet alleen is dan alles fijn gescheiden maar ook hou je op die manier wat ‘ruimte’ voor jezelf. En als je er even alleen op uit kunt, loop je niet per ongeluk met billendoekjes in je tas. 

Links of rechtshandig? 

Iets wat je of onbewust al doet of misschien helemaal niet bij stil staat. Wees je bewust of je spulletjes die je nodig hebt bij het verschonen bijvoorbeeld, links of recht van je commode plaatst. Een handige routing voorkomt veel stress. Staat de kast met kleding aan de andere kant van de kamer moet je dus altijd de kleding vooraf pakken anders creëer je hele onveilige situaties. Door vooraf de (nog niet helemaal ingerichte) kamer in te lopen en te doen alsof je je baby gaat verschonen weet je snel waar de spullen moeten staan zodat je ze makkelijk kunt pakken en tegelijkertijd één hand op de commode kunt houden?