Trucs Om Muren Te Schilderen

Een muur schilderen is meer dan alleen een kwast en een pot verf pakken. Het is noodzakelijk om de beste techniek te kennen, evenals om geschikte materialen te gebruiken. Veel mensen vragen zich af wat de beste manier is om een ​​muur te schilderen, een kamer of zelfs het hele huis te verbouwen.

Om een ​​muur te schilderen is het niet voldoende om een ​​ladder, een kwast of een roller, een verfbakje en een pot muurverf te hebben. Om muren op de beste manier te schilderen, moet je begrijpen wat de kleuren zijn die de helderheid verbeteren, evenals de beste technieken, gereedschappen en producten om te schilderen. Als het gaat om het verbouwen van een huis dan is schilderen een van de belangrijkste taken en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

In die zin zijn, om muren op de best mogelijke manier te schilderen, een reeks technieken en richtlijnen vereist, zodat er geen vlekken, druppels en zakkers komen en de afwerking zo homogeen mogelijk is. Hoewel het op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, is het dat in werkelijkheid niet. Dit komt omdat de muren verschillende texturen kunnen hebben. Sommige zijn afgewerkt met gips en zijn glad, andere zijn gemaakt van “blanke baksteen”, en er zijn er ook met verschillende reliëfs, wat het schilderen bemoeilijkt, omdat het veel gemakkelijker is om gladde muren te schilderen.

Daarnaast duiken er elke dag nieuwe schildertechnieken op, zoals een muur half af laten, iets dat heel modieus is, een enkele muur in verschillende kleuren schilderen of verschillende tekeningen en figuren maken, alsof je behang probeert te imiteren.

Als je wilt leren muren te schilderen, lees dan verder en mis onze tips niet.

1. Hoe schilder je muren: Het doel
 Het eerste waar je duidelijk over moet zijn om te weten hoe je een muur moet schilderen, is het doel dat je nastreeft, evenals het type oppervlak dat je gaat schilderen. Witte muren schilderen is niet hetzelfde als de kleur van een kamer versterken of volledig veranderen. Elk van deze taken vereist een aantal verschillende materialen en gereedschappen.

 

2. Bereken de verf die je nodig hebt om een ​​muur te schilderen 
Het volgende ding zal zijn om de verf te berekenen die je nodig hebt om te schilderen. Gelukkig is dit een heel eenvoudig proces, of het nu gaat om het schilderen van een huis of de buitenkant, je hoeft alleen maar een reeks zeer eenvoudige berekeningen uit te voeren om de totale oppervlakte te krijgen die je gaat schilderen.

In die zin hoef je alleen de afmetingen van alle wanden op te tellen. Om dit te doen, moet je allereerst het oppervlak in vierkante meters van een muur vinden, dit wordt gedaan door de breedte en hoogte ervan te vermenigvuldigen. Als je alle oppervlakten hebt gemeten dan hoef je ze alleen nog maar op te tellen om de totale oppervlakte te krijgen. In die zin moet je, om te weten hoe je een kamer moet schilderen, onthouden dat het plafond er ook deel van uitmaakt.

Als je eenmaal duidelijk bent over de totale afmeting van het oppervlak, kun je het etiket van de verfblikken voor wanden raadplegen. Daarop vind je het label “verfprestatie” , aangegeven in vierkante meters per liter (m2/L).

In die zin geeft deze prestatie aan hoeveel vierkante meter je ongeveer kunt schilderen met een enkele liter. Daarnaast hebben sommige merken tegenwoordig een label dat duidelijk aangeeft hoeveel oppervlakte je kunt verven met een enkel blik muurverf.

3. Hoe gebruik je een verfroller?
 Om met een roller te schilderen moet je deze eerst nat maken in de emmer met verf en deze laten leeglopen door hem te rollen. Zet de roller snel in het midden van de muur en ga naar het plafond, maar zonder dit aan te raken. Laat het tot de plint zakken zonder het op te tillen. Ga op deze manier langzaam, met lange halen van boven naar beneden totdat de roller weer droog is.

Rek de overtollige verf uit, totdat alles egaal is. Druk de roller vooral niet tegen de muur, want dan blijven er vlekken achter. Je hoeft het alleen maar te ondersteunen en te blijven rollen.

 

4. Tips voor het schilderen van structuurmuren
 Houd er bij het schilderen van structuurmuren rekening mee dat ze tot 40% meer verf kunnen absorberen. Dit betekent dat je veel meer nodig hebt om de beste resultaten te krijgen. Afhankelijk van de kwaliteit van de verf die je koopt, moet je meer dan één verflaag geven om de beste afwerking te krijgen.

Hoe ruwer de muur, hoe dikker de vacht van de roller moet zijn. Houd er rekening mee dat bepaalde effectverven mogelijk eerst een primer nodig hebben om een ​​goede grip te krijgen.

5. Problemen in huizen met vochtigheid
 Woon je in een huis met vochtproblemen of ben je van plan om een ​​ruimte te schilderen waar veel stoom geconcentreerd is, zoals een badkamer, dan is het ideaal om schimmelwerende verf te kopen om vorming van schimmel te voorkomen.

 

6. Voorbereiden om een ​​kamer te schilderen
 Bij het schilderen van een kamer is het eerste waar je op moet letten, ventilatie. In die zin moeten deuren en ramen open blijven tijdens het schilderen en ook terwijl de geverfde muren drogen.

Bovendien is het noodzakelijk om de juiste verlichting te hebben, liefst met natuurlijk licht, zodat de toon van de lampen onze perceptie van kleur en afwerkingen niet beïnvloedt.

Vergeet niet om alle delen die je niet wilt schilderen goed af te plakken met plakband. Vergeet in die zin de stekkers, schakelaars, deur- en raamkozijnen niet, evenals de lijn die de muur en het plafond verbindt. Vergeet niet de vloer goed af te dekken om verfvlekken te voorkomen die deze kunnen verpesten.

 

7. Hoe kies je de kleuren om een ​​huis te schilderen? 
Om een ​​huis te schilderen, moet je allereerst heel duidelijk weten welke kleuren je moet kiezen. Als je een gevoel van ruimte wilt hebben dan moet je begrijpen hoe je de plafonds moet schilderen. Deze moeten dan wit zijn, omdat het de kamer niet alleen lichter maakt, maar de kamer lijkt dan ook veel ruimer.

Aan de andere kant geeft het schilderen van de muur in dezelfde kleur als de meubelen je een gevoel van diepte en orde. Ook moeten de kleuren voor de muren van kleine ruimtes lichter zijn, omdat ze een groter gevoel van ruimte simuleren.

8. Hoe combineer je verfkleuren? 
Het is mogelijk dat het combineren van kleuren een probleem kan zijn voor meer je vooral voor iedereen die zelf geen artistieke inslag heeft. Gelukkig zijn er tal van websites met tools voor kleuraanpassingen, evenals mobiele apps waarmee je verschillende verfcombinaties op een schermpje kunt uitproberen.

 

9. Hoe moet je de plafonds schilderen en de afwerking kiezen? 
Als je het huis wilt schilderen en het heeft zeer hoge plafonds, dan kun je het twee tinten donkerder schilderen dan de muren, om een ​​samenhangend gevoel van ruimte te krijgen. Glanzende afwerkingen zijn ideaal voor badkamers en keukens, omdat ze een schoon gevoel creëren, terwijl andere kamers een matte afwerking vereisen. Dit omdat glanzende afwerkingen in deze kamers licht kunnen weerkaatsen en erg hinderlijk kunnen zijn.

 

10. Weet hoe je moet delegeren
 Hoewel het schilderen van een muur misschien eenvoudig lijkt is het dat wellicht niet. Voor je Veel mensen hebben geen tijd, anderen willen er niet de moeite voor nemen en er zijn ook mensen die gewoon niet weten hoe ze moeten schilderen. In deze gevallen is het ideaal om een ​​professionele schilder in te huren die voor alles zorgt en het werk op de best mogelijke manier doet, met een eersteklas afwerking.

We hopen dat je wat ideeën hebt opgedaan om muren te schilderen en dat je hebt geleerd hoe je dit op de beste manier kunt doen.