Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tuinafscheiding kiezen

De meest voorkomende reden voor het plaatsen van tuinafscheiding is privacy, veel mensen hebben liever niet dat de buren of anderen vanaf de weg in hun tuin kunnen kijken. Er zijn echter veel verschillende soorten tuinafscheiding beschikbaar, dus het is soms lastig kiezen. In dit artikel bespreken we enkele populaire soorten tuinafscheiding.

Schutting

De schutting is verreweg de meest gekozen soort tuinafscheiding, en ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, maten en materialen. De meest bekende soort is de houten schutting, welke een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Bovendien kun je een houten schutting ook in iedere gewenste kleur schilderen. Naast een houten schutting kun je ook kiezen voor een betonnen schutting, welke heel sterk zijn en maar weinig onderhoud vergen. Tenslotte zijn tegenwoordig composiet schuttingen ook erg in opkomst, dit is een licht materiaal dat net zoals beton weinig onderhoud vergt en in veel verschillende kleuren beschikbaar is.

Haag 

Heb je liever geen schutting, dan kun je ook kiezen voor een groene tuinafscheiding zoals een haag of heg. Bij de keuze van de haagplanten is het belangrijk om te weten dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen wintergroene en bladverliezende hagen, en als je het hele jaar door privacy wilt is het dus van belang om een winterharde haag te kiezen. Tenslotte is het natuurlijk zo dat je een haag of heg enkele keren per jaar moet knippen, dus als je dit liever niet doet dan is een ander soort tuinafscheiding waarschijnlijk een beter idee.

Tuinhek 

Een tuinhek is over het algemeen een laag hekwerk van hout, gaas of metaal. Omdat ze zo laag zijn bieden ze dus geen privacy omdat iedereen er overheen kan kijken, en daarom zie je tuinhekken vaak terug in voortuinen. Een tuinhek is een geschikte keuze als je niet veel om de privacy geeft maar wel graag je tuin wilt afzetten omdat je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren hebt.

Schanskorf 

De schanskorf is de laatste jaren erg in opkomst, ze zien er namelijk erg stijlvol uit. Een schanskorf bestaat uit een metalen korf die wordt opgevuld met stenen, keien, boomschors of andere materialen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, dus je kunt de hoogte, breedte en diepte dus helemaal zelf bepalen. Bovendien hebben schanskorven ook geen onderhoud nodig.

Bekijk ook eens onze handige tuinhandleidingen: