Van welke kamerplant word jij gelukkig?

Het is bekend dat het hebben van planten zorgt voor minder stress en er door de luchtzuiverende werking voor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Dat is handig, nu we nog steeds veel thuis werken. Maar kun je dan ook zeggen dat je van planten gelukkig wordt? Wij denk van wel en adviseren je graag over de planten die je dan het beste kunt kiezen.

We zijn ze vergeten!

Waar we tegenwoordig ook dol zijn op vergeten groenten, zijn er ook tal van vergeten planten die we weer omarmen. Neem bijvoorbeeld de kalanchoë of de begonia, planten die vroeger bij oma in de vensterbank stonden en daarom een gevoel van nostalgie bij ons oproepen. Het zijn bijna allemaal bloeiende planten, dus behalve dat ze ons een thuisgevoel geven, brengen ze ook nog eens kleur in het interieur.

Mystiek en kleurenpracht

We houden van planten die makkelijk te verzorgen zijn en die ook nog eens een mooi uiterlijk hebben. Tenminste, de meesten van ons. Een goed voorbeeld daarvan is de lipstickplant. Dit is een hangplant met prachtige rode bloemen. Een prima plant voor boven op de kast of voor in een hangpot. Het is een beetje een mysterieuze plant, die je echt blij maakt als hij in bloei staat.

Groen, groener, groenst

Natuurlijk zijn ook de groene planten perfect voor ons geluksgevoel. Vooral als we luchtzuiverende planten aanschaffen. Bijvoorbeeld de vrouwentong die zelfs de eigenschap heeft om giftige stoffen in zuurstof om te zetten. Nu is het wel zo dat heel veel planten de lucht zuiveren; als je maar goed zoor ze zorgt. De vrouwentong heeft niet zoveel water nodig, je geeft hem met regelmaat een beetje. Vooral van regenwater worden je planten gelukkig en met een gieter van Elho is watergeven een eitje. Het gevolg is stralend groene planten waar niet alleen de plant blij van wordt.