Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Veel soorten kunststof zijn niet van natuurlijk materiaal te onderscheiden

Vaak is het bij een verbouwing of herinrichting van het interieur een vraag of er op de vloer met kunststof zoals PVC gewerkt gaat worden, of dat er uiteindelijk voor natuurlijke materialen gekozen wordt. Een van de redenen om voor natuurlijk te kiezen is dat het meer warmte en uitstraling heeft. Door alle innovatieve toepassingen heeft kunststof zoals gebruikt wordt bij PVC vloeren dezelfde uitstraling als een parketvloer.

Vaak is het een kostenoverweging om voor PVC-vloeren in het huis te kiezen. Omdat binnen dit segment de keuze aan kleurschakeringen en patronen enorm is, kan dit een goede keuze zijn. Bovendien zijn de PVC laminaatvloeren in principe heel goed zelf te leggen. Dit is slechts één van de redenen waarom dit vloertype nog steed razend populair is. Andere voordelen zijn de duurzaamheid, het onderhoudsarme gebruik en is het bovendien hygiënisch en geluidsdempend.

Verwerking

PVC is op verschillende manieren te leggen, zodat er altijd een spannende en mooie manier is waarop dit soort vloeren ook in een bestaande inrichting is in te passen. Eigenlijk zijn pvc-vloeren in elke gedaante verkrijgbaar, of dat nu houtlook, visgraat of beton imitatie is. Met de juiste gereedschappen is deze vloer goed binnen één dag in je huiskamer te leggen. Neem een handig familielid mee en dan moet het zeker lukken

Gietvloeren

Een ander soort kunststof vloer is een ondergrond die je niet legt maar giet. Dit soort vloeren vloeren staat bekend onder de naam gietvloeren. Vooral voor de liefhebbers van een industriële inrichting is deze vloer zeer populair. Daar waar beton uit natuurlijke materialen wordt samengesteld zoals, zand en kalk, daar bestaat een gietvloer uit kunstmatige stoffen. De twee meest voorkomende varianten zijn die op basis van polyurethaan. Dit materiaal heeft een elastische eigenschap en voelt als een soort taaie ondergrond. Daarnaast kan een gietvloer ook gemaakt worden op basis van Epoxy. Deze soort verwerking is bij veel mensen wel bekend. Epoxy gietvloeren zijn zeer hard en net als de meeste gietvloeren laat het geen vloeistoffen door.

Verwerking

Voor er de eerste keer gegoten gaat worden, dient de vloer waarop de gieting plaatsvindt egaal, vet- en stofvrij te zijn. Daarna kan er gegoten worden zodat het vervolgens met de hand naadloos wordt aangebracht. Je kunt bij een gietvloer kiezen uit verschillende types en er zijn verschillende kleurstellingen met diverse effecten. Doordat er meerdere lagen over elkaar gegoten worden, ontstaat er een sterke en duurzame vloer. Alle lagen moeten stuk voor stuk indrogen voordat de volgende laag aan de beurt is.

Onderhoud en duurzaamheid

Het mooie van kunststof vloeren is dat ze over het algemeen makkelijk in onderhoud zijn. Zo zijn er parketsoorten die na een jaar of vijf al weer een behandeling nodig hebben om weer in optimale conditie te komen. Bij gietvloeren hoef je veel minder onderhoud te plegen. Het schoonmaken doe je gemakkelijk met een mop en een emmer water. De duurzaamheid van de vloer is ook groot. Het is namelijk geschikt voor intensief gebruik over een langere periode. De vloer kan gauw zo’n vijftien jaar meegaan.