Veelgestelde vragen over grasmaaiers

Hoe gebruik je op de juiste manier een grasmaaier?

Een gewone duwgrasmaaier, dus een handmatige grasmaaier werkt zeer simpel. Je rijd de grasmaaier naar het stuk gras of gazon wat je gemaaid wilt hebben, je stelt de messen in op de juiste maaihoogte en je duwt de grasmaaier vooruit, over het te maaien gras. Doe dit in lange rechten banen, maak geen bochten want dat blijf je altijd zien en ziet er heel raar uit. Dus deze vooruit en door de draaiing van de wielen worden de messen aangedreven. Aan het einde van het gazon maak je een klein bocht en kom je weer terug, zodat je lange rechte lijnen naast elkaar krijgt van tegengestelde, gemaaide banen. Je kunt ook -als dit te zwaar is- een elektrische grasmaaier kopen.

Enerzijds zijn er elektrische grasmaaiers, die eenvoudig te bedienen zijn, aangezien je alleen de kabel in een elektrische aansluiting hoeft te pluggen en met de hendel die je meestal op de beugel vindt de werking van de motor kunt activeren en de messen gaan dan vanzelf draaien.

Aan de andere kant zijn er maaiers met een benzinemotor, waarbij het vooral nodig is om elk van de componenten, zoals de benzine- en olietank, te lokaliseren en de staat van het luchtfilter te controleren. Om dit gereedschap in te schakelen, hoef je alleen maar voorzichtig en herhaaldelijk de koordspanhendel in te drukken, vervolgens een scherpe ruk aan het snoer van de maaier te geven waardoor de motor start en de messen worden vastgehouden totdat je het stuur loslaat.

Hoe repareer je de aandrijving van een grasmaaier?

Om een ​​beschadigde maaieraandrijving te repareren trek je eerst de bougiekabel zo aan dat de maaier niet per ongeluk start. Verwijder vervolgens de motoronderdelen om toegang te krijgen tot de behuizing van de trekstarter en draai met een schroevendraaier de schroeven los om de behuizing te verwijderen. Als je hem optilt, komt alles wat overblijft van het oude touw, samen met de katrol, erbij.

Maak vervolgens de knoop aan het uiteinde van het touw los en trek het van de startpoelie. Het is erg belangrijk om te bedenken dat de kabel die als vervanging wordt gebruikt wel dezelfde dikte heeft. Wikkel de startpoelie met de klok mee en snijd tenslotte, na het voorbereiden van het touw voor de uitrusting, het overtollige af met een mes. Zet alle verwijderde onderdelen weer in elkaar en sluit de bougiekabel weer aan.

Welke benzine gebruikt een grasmaaier?

Als je niet weet welk type benzine jouw maaier gebruikt, moet je er eerst voor zorgen dat de brandstof loodvrij is en een monograde-olie gebruiken die speciaal is voor benzinemotoren. Ten slotte is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je met deze gereedschappen geen enkele vorm van brandstofmengsel hoeft te doen.

Hoe kun je de olie in een grasmaaier verversen?

Om de olie in een grasmaaier te verversen moet je om veiligheidsredenen eerst de bougie loskoppelen. Zoek de plug die wordt gebruikt voor de bodemafvoer en plaats er een opvangbak onder om alle oude olie op te vangen. Vervang de plug en als jouw maaier een oliefilter gebruikt, moet je deze vervangen. Ga verder met het vullen van de tank met nieuwe olie en sluit ten slotte het deksel, sluit de bougie weer aan en zet de apparatuur aan zodat deze een paar minuten werkt.

 

Hoe slijp je het maaimes?

Om messen met de hand te slijpen raden we aan om het mes eerst op een werkbank te bevestigen, zodat het volledig stabiel is. Met een metalen vijl slijp je dan de messen in een hoek van 45 graden totdat de snede glimmend en weer scherp is.