Veilig thuiskomen met sensorverlichting

Veiligheid voorop! Vind je het niet prettig om buitenverlichting onnodig te laten branden? Maar wil je wel graag verlichting zodra je thuiskomt? Kies dan voor sensorverlichting, een fantastische manier om ervoor te zorgen dat je ‘s avonds veilig thuiskomt. Het licht gaat automatisch aan als het buiten donker wordt, wat betekent dat je rustig in je eigen omgeving kunt rondlopen zonder je zorgen te hoeven maken dat je in het donker eindigt. Bovendien is het een ook een goede manier om inbrekers ervan te weerhouden die het op je huis gemunt te hebben. In dit artikel geven we je graag wat tips om sensorverlichting in je tuin te installeren!

De verschillende soorten

Er zijn een aantal verschillende soorten sensorverlichting die in de tuin gebruikt kunnen worden. Eén soort is bewegings-geactiveerde verlichting, die aangaat als er beweging wordt ontdekt. Dit kan handig zijn om indringers af te schrikken of verlichting te geven voor paden en looppaden. Een andere soort sensorverlichting is lichtgevoelige verlichting, die automatisch aangaat als het donker wordt. Dit kan effectief zijn om ’s nachts energie te besparen. Tenslotte zijn er lampen op zonne-energie, die overdag zonlicht gebruiken om op te laden en dan ’s nachts verlichting geven. Deze zijn een goede optie voor mensen die willen verduurzamen.

Zo werkt sensorverlichting

Wist je dat de meeste sensor verlichting wordt geactiveerd door de aanwezig van een voorwerp? Je kunt bijvoorbeeld een buitenlamp met sensor ophangen die werkt met infrarood technologie om de warmte signatuur van een voorwerp te herkennen. Tegenwoordig zijn er ook modellen die ultrasone golven gebruiken. Wanneer de sensor een voorwerp detecteert, schakelt hij het licht aan dat gedurende een vooraf bepaalde tijd verlichting geeft. Sensorlampen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, waardoor ze een extra veilig gevoel creëren. Gebruik deze lampen bijvoorbeeld met bewakingscamera’s en je zult je binnen no-time veilig voelen in je eigen (t)huis.

Sensorverlichting installeren

We hebben het al eens eerder benoemd, maar sensorlampen van bijvoorbeeld Nostalux, zijn een geweldige manier om inbrekers af te schrikken en je huis een gevoel van veiligheid te geven. Ze zijn ook betrekkelijk gemakkelijk te installeren, en kunnen in een paar eenvoudige stappen gedaan worden. Eerst moet je de plaats voor het licht kiezen. Je kunt het sensorlicht het beste hoog op een muur of in een boom plaatsen, zodat het een goed zicht heeft op het gebied dat je wilt verlichten. Als je de plaats gekozen hebt, markeer je de plek en boor je een gat voor de lichtarmatuur. Verbind vervolgens de lichtarmatuur met de stroombron, en bevestig dan de sensor aan het lampje. Test tenslotte het licht om te zien of het goed werkt. Met een klein beetje moeite kun je genieten van de rust wanneer je weet dat je huis goed en veilig verlicht is.