Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Verbouw je eigen nieuwe badkamer voor meer woonplezier

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je toe aan een update van je huidige woning dan kan het vernieuwen van een badkamer of keuken een goede investering zijn. Hoe mooi je nieuw gekochte woning ook is, je hebt als tweede of derde eigenaar van het pand toch vaak je eigen smaak. De trends in de woninginrichting volgen elkaar in rap tempo op. Dus de kans dat de een badkamer of keuken niet meer van deze tijd is is groot.

Ga je de keuken of badkamer restylen dan kijk je misschien op tegen het adembenemend grote aanbod in stijlen materialen en kleuren van badmeubels. Ga je voor landelijk, industrieel, klassiek of modern dat hangt natuurlijk af van je eigen smaak. Met de moderne technieken en elektronische mogelijkheden kun je veel van wat vroeger handmatig moest nu middels apps automatiseren. Het begint vaak bij het hek van de oprijlaan of de garagedeur die automatisch open gaat als je met je auto aan komt rijden. Het zijn de gemakken van deze tijd die je tegenwoordig allemaal met je ipad of mobiele telefoon kunt bedienen. Bij een make-over moet je jezelf dus de vraag stellen of je deze gemakken binnen een eventuele verbouwing wilt meenemen.

Inspiratie

De nodige inspiratie kun je veelal opdoen op internet of je bezoekt gewoon een woonboulevard om te kijken wat de meest actuele trends zijn. Een goede bron van inspiratie is Pinterest hier kun je je eigen digitale moodboards samenstellen op thema’s, kleuren en stijlen. Ben je meer van knippen en plakken dan is een fysiek moodboard ook een uitstekend uitgangspunt om tot de badkamer van je dromen te komen. Koop in de bladenwinkel een flinke stapel tijdschriften op het gebied van woninginrichting en leef je uit met schaar en lijm. Een paar avondjes creatief knutselen rondom de keukentafel zal beslist verrassende resultaten opleveren.

Virtual reality

Ben je niet zo’n knutselaar en meer iemand van de nieuwe digitale ontwikkelingen, dan zijn er een aantal handige gratis 3D apps waarmee je je flink kunt uitleven. Een ipad is hierbij een handige tool zodat je ook over een redelijk groot scherm kunt beschikken. Binnen deze apps kun je de door jouw gewenste ruimte een volledige metamorfose laten ondergaan. In de appstore of playstore is een uitgebreid aanbod voor interieur design. Hierbij kan een VR-bril het realiteitsgehalte nog een flinke boost geven. Je hebt hierdoor de indruk dat je echt door de bewuste ruimte loopt.

Aan de slag

Heb je alles duidelijk voor ogen en het materiaal besteld voor de make over, duik dan nog even de schuur in om te kijken of je het juiste gereedschap in huis hebt. Desnoods huur je bepaalde specialistische apparatuur als je die verder niet gebruikt. Daarnaast is het belangrijk dat je op een veilige manier werkt. Als je met zware materialen werkt denk dan aan veiligheidsschoenen. Naast bescherming voor je voeten doe je er goed aan om ook je ogen te beschermen met een veiligheidsbril. Bij het snijden van badkamertegels kunnen namelijk splinters in de rondte vliegen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.