Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Energie vergelijken

Vergelijk je energie: een handig stappenplan

De energieprijzen worden elk half jaar bijgesteld en het beste vergelijk je energie op jaarbasis, een paar weken voordat je (jaar)contract verloopt. Want alleen door te bekijken wat de markt je momenteel te bieden heeft, weet je dat je de beste tarieven betaalt. De energieprijzen zijn per leverancier verschillend en vergelijk je energie, dan profiteer je hier juist van. Het is namelijk vaak zo dat je huidige leverancier een jaar geleden de goedkoopste was, maar dat er nu een andere leverancier is die betere prijzen aanbiedt. Energie vergelijken is dus eigenlijk altijd een goed idee, want je leert elke keer iets nieuws. Daarom hebben we het volgende stappenplan opgesteld.

Stap 1: vergelijk je energie met een goede vergelijkingssite

Energiecontracten vergelijk je altijd met een vergelijkingssite die je zorgvuldig hebt uitgekozen. Deze moet betrouwbaar, compleet en onafhankelijk zijn.

  • Een betrouwbare website biedt je de volledige prijzen aan en vraagt niet om extra kosten nadat je een energiecontract hebt gevonden. Op die manier vergelijk je energie met de prijzen die je uiteindelijk ook daadwerkelijk zal betalen.
  • Bij een complete website vergelijk je energie van de meeste of alle Nederlandse energieleveranciers. Een goede dekking is essentieel, want anders zie je opties over het hoofd.
  • Een onafhankelijke vergelijkingssite is objectief en geeft duidelijk aan hoe ze geld verdienen. Het is niet de bedoeling dat er deals worden afgesloten met bepaalde energieleveranciers waardoor de resultaten op een subjectieve manier worden gepresenteerd. Vergelijk je energie alleen bij een vergelijkingssite die onafhankelijk is.

Stap 2: maak een vergelijking

Nu je een goede website gevonden hebt, kun je een vergelijking uit gaan voeren. Eventueel kies je twee vergelijkingssites uit om een zo goed mogelijke dekking te realiseren. Je geeft aan de filters door welke eisen je aan je energiecontract stelt, hoeveel je verbruikt en of je zonnepanelen hebt. Misschien wil je alleen groene energie ontvangen? De filters zijn bijzonder handig voor het presenteren van relevante resultaten en door deze te gebruiken vergelijk je energie zoals je appels met appels vergelijkt. Bekijk ook de inhoud van de contracten goed, voordat je de overstap in werking zet.

Stap 3: een keuze maken en overstappen

Met de bovenste twee stappen vergelijk je energie op een objectieve en doeltreffende manier. Als het goed is weet je nu welk contract voor jou het beste en het goedkoopste is. Een goede vergelijkingssite zal de overstap vanaf het begin tot het eind voor je regelen. Je moet alleen aangeven welk contract je exact wilt afsluiten en zij zorgen voor de rest. Je ontvangt vanzelf de papieren en je overstap is rond.

Wie zijn eigenlijk dé energieleveranciers in Nederland?

Het beste vergelijk je energie bij een vergelijkingssite die je volledig in de watten legt. Zij regelen niet alleen de overstap, maar houden je ook op de hoogte van de veranderingen op de markt en de laatste energiedeals, ze staan tot je beschikking als je hulp nodig hebt en ze sturen je een bericht als het weer tijd is voor een energie vergelijking. Met het bovenstaande stappenplan en een goede vergelijkingssite bekijk je alle opties en betaal je nooit te veel.