Verhuisstress? Zo bereid je je goed voor!

Sta je binnenkort voor een verhuizing en weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Dit artikel geeft handige tips hoe je jezelf goed kunt voorbereiden om zo min mogelijk stress te ervaren tijdens een verhuizing.

Begin op tijd

Wellicht weet je al enige tijd dat de verhuizing voor de deur staat, hierdoor heb je in deze periode de tijd om te beginnen met het inpakken van al jouw persoonlijke spullen. Stel dit niet tot het laatste moment uit, maar begin op tijd om stress te voorkomen. Schaf vooraf een aantal goedkope verhuisdozen aan, zodat je tijdig kunt beginnen.

Wees georganiseerd

Door een juiste structuur aan te brengen in de ingepakte spullen, weet je welke doos bij welke kamer hoort wanneer je weer moet uitpakken. Gebruik daarom voor elke kamer een aparte doos. Wanneer er te weinig dozen zijn, kunnen er verhuisdozen met een snelle levering worden besteld, om het probleem op te lossen. Denk ook tijdens het inpakken of de spullen nog wel noodzakelijk zijn of dat deze naar de kringloop kunnen. Dit scheelt weer ruimte in de verhuisdoos en tijd tijdens het uitpakken.

Nummer je dozen

Door elke kamer en doos hetzelfde nummer te geven, weet je welke doos in welke kamer hoort. Dit voorkomt een hoop uitzoek werk tijdens het uitpakken van de verhuisdozen. Dit systeem is makkelijk bij te houden via een lijstje op papier of excel.

Zorg voor vulmateriaal

Het vervoeren van breekbare spullen kan een stuk veiliger gebeuren door vulmateriaal in de verhuisdoos te doen. Dit voorkomt dat de spullen gaan verschuiven of op elkaar vallen. Het zou zonde zijn als je een volledig nieuwe set borden, glazen of kopjes moet kopen, net nadat je in je nieuwe huis bent ingetrokken.

Meet je meubels op

Door je meubels vooraf op te meten kan je achterhalen of je bank door de deuropening kan, of dat deze toch via een andere manier in het nieuwe huis gebracht kan worden. Het is super frustrerend als je tijdens het uitladen erachter komt dat het niet past. Door vooraf een oplossing te hebben, wordt een hoop stress voorkomen.

Dit zijn enkele tips die moeten voorkomen dat een verhuizing veel stress veroorzaakt. Je wilt dat alles soepel verloopt en dat je dadelijk zorgeloos kunt intrekken in je nieuwe woning. Door je tijd te nemen voor een goede voorbereiding, zorg jij ervoor dat dit probleemloos verloopt en dat je kunt genieten van de nieuwe woonplek.