Verschillende vloeren voor in je slaapkamer

Elke dag kom je in je slaapkamer. De ene keer loop je er rond in je pantoffels, de andere keer op schoenen en ‘s ochtends wellicht op je blote voeten. Welke vloer er in je slaapkamer ligt kan bijdragen aan die keuze. De ene ondergrond loopt lekkerder en de ander is beter geïsoleerd. Ook is het belangrijk om te bedenken wat het mooiste bij je slaapkamer past. In deze blog verschillende opties voor de vloer in je slaapkamer. 

PVC vloer

De sterke PVC vloer is erg populair geworden de laatste jaren. PVC vloeren zijn dan ook makkelijk in onderhoud. Bovendien zijn ze waterbestendig. Dat kan erg handig zijn voor een slaapkamer die grenst aan de badkamer. PVC vloeren zijn hedendaags niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Ze zien er hetzelfde uit en voelen ook echt als hout. Daarmee zijn de ook geluidsdempend. Ook voelt de vloer warm en comfortabel aan en kan deze prima op een vloerverwarming worden geplaatst. Heerlijk voor die koude wintermaanden wanneer je ‘s ochtends vroeg je bed uit moet. 

Tapijt

Tapijt komt nog steeds veel voor in huizen met name de slaapkamer. Tapijt is dan ook erg comfortabel en geef je slaapkamer een echt thuisgevoel. Het houdt goed de warmte vast en werkt isolerend. Ook een vloerverwarming is onder tapijt prima geschikt. Bovendien is tapijt goed geluiddempend en is het veilig voor kinderen en senioren. Het slipt namelijk niet. Tot slot is dankzij tapijt je slaapkamer een stuk stof vrijer. Het tapijt houdt namelijk het stof vast waardoor het niet in de lucht blijft. 

Laminaat

Een laminaat vloer is in verhouding met andere vloeren redelijk goedkoop. De bovenkant bestaat uit kunststof en is daardoor kleur- en vlekbestendig. Het is daarom gemakkelijk in onderhoud en dus hygiënisch. Laminaat kan echter niet goed tegen water. De toplaag van de planken kunnen daar namelijk door opkrullen. Het is dan ook niet handig om een laminaatvloer in de slaapkamer te nemen als deze grenst aan de badkamer. Laminaat heeft erg veel keuzes betreft de kleuren en de designs. Er zit altijd voor ieder wat wils tussen.

Houten vloer 

Een nieuwe houten vloer is erg duurzaam en een dus geen slechte investering voor later. De vloer is tijdloos en gaat erg lang mee. Zo passen ze goed bij een strakke, maar ook moderne inrichting. Je kan ze kiezen in veel verschillende kleuren, maten en legpatronen. Je kan een houten vloer namelijk losliggend, zwevend of vast laten leggen. Losliggende houten planken blijven meer werken en hebben doorgaans meer problemen. Het is dus verstandig om goed na te denken over de legmethode voordat je de planken laat plaatsen. Ook is een houten vloer goed te onderhouden. Met een stofzuiger is het meeste vuil verdwenen. Hout kan echter gevoelig zijn voor water. Bedenk dus ook goed of je kamer vaak vochtig zal zijn of niet omdat dit schade kan opleveren aan je vloer.