Verzorg je kamerplanten extra goed met deze vijf tips 

Let je niet altijd goed op de kamerplanten en staan ze er zielig bij? Of is het tijd voor een beetje meer? Door onderstaande vijf tips op te volgen zorg je goed voor je groene vrienden.

  1. Geef ze frisse lucht 

Een kind is harstikke blij wanneer hij of zij frisse lucht op kan snuiven tijdens een fietstochtje op een jongensfiets 24 inch of jongensfiets 26 inch. Datzelfde principe geldt ook voor jouw kamerplanten. Die zijn extra gelukkig wanneer ze de kans krijgen om in de frisse lucht te vertoeven. Doe eens een raam open of zet de planten met mooi weer buiten. Door de luchtvochtigheid buiten is het voor kamerplanten extra genieten.

  1. Check of ze voldoende zonlicht krijgen 

Heb je kamerplanten die gele bladeren bevatten? Dan is dat een teken dat ze last hebben van de luchtvochtigheid. Die is te laag. En de planten krijgen te weinig zonlicht. Zet ze wederom buiten. Doe dit niet in de felle zon, want die overgang is te groot. Zet ze ’s ochtends of ’s avonds even buiten. Is het te koud buiten? Zoek dan een zonnig plekje in huis op.

  1. Koop plantenvoeding

Kamerplanten kun je een boost geven door ze af en toe plantenvoeding te geven. Dit is te koop in een tuincentrum. Lees altijd goed het etiket, want voordat je het geeft moet je water toevoegen. Ook verschilt het type voeding per plant. Daarnaast is het een goede tip om de potgrond eens te vervangen. Na een tijdje is de voeding uit de potgrond op. De potgrond kan je toevoegen aan de oude of je kan het rigoureus aanpakken dan moet je de kamerplanten verpotten.

  1. Ga aan de slag met de plantenspuit

Zie je allemaal stof liggen op je planten? Dat is net zo lelijk als een smerige kinderfiets. Geen gezicht. Het is eenvoudig te verhelpen door de planten te besproeien. Niet alleen verdwijnt het stof, maar de bladeren vangen eveneens veel meer daglicht op en daardoor groeien ze weer beter.  In de natuur worden planten schoon door de regen, maar in huis vergeten we dat wel eens. Doe dit regelmatig zodat de plant kan ademen.

  1. Zet ze in een emmer met water

Af en toe is het goed om de kamerplanten in een laag water te zetten. Heb je een bad? Maak daar dan gebruik van en zet je kamerplanten in een laagje water. Heb je geen bad? Een emmer water werkt net zo goed.