Vier redenen om een huis te verkopen aan Sons Real Estate

U zult op de hoogte zijn van de meest voorkomende verkoopwijzen voor woningen. Een huis verkopen kan tegenwoordig vrij eenvoudig direct aan een opkoper. Sons Real Estate is zo’n opkoper met een lange en bewezen trackrecord. Sons Real Estate legt u in dit artikel de vier belangrijke redenen uit waarom woningverkopers zo tevreden zijn over de verkoop van zijn of haar woning(en) aan een opkoper.

Reden 1 “Directe zekerheid zonder onzekerheden”

Bij een gemiddelde verkoop dient de verkoper nog enkele weken te wachten op een positieve beoordeling van de hypotheekverstrekker van de koper. Dit zorgt voor enkele weken van onzekerheid aan de kant van de verkoper. Het grote probleem is, is dat als de koper zeer snel weet dat de financiering niet erdoorheen zal komen, u als verkoper zowel nieuwe biedingen moet vinden alsmede dat u nergens recht op heeft. Het winnen van het bod is 1, maar je kunt niet in de financiële huishouding kijken van de winnaar van de biedingen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen, dat er is mis gerekend. Maar het kan jammerlijk ook voorkomen dat er iets is gewijzigd. Denk aan iets op werk of bijvoorbeeld in de relatie van kopers zoals bij een relatie (vriend/vriendin). Dit is en blijft een hardnekkig punt van particulieren waar je als verkoper vrijwel geen volledige grip op kunt hebben.

Reden 2 “Geen langdurige bezichtigingen en onderhandelingen”

Een andere belangrijke reden is het ontbreken van een langdurig verkoopproces. Een verkoopproces via een regulier makelaar kan weken, zo niet, maanden in beslag nemen. Het nadeel is natuurlijk dat het zo lang duurt, maar tegenwoordig is dat ook nog eens funest met betrekking tot de dalende huizenprijzen. Je zet bijvoorbeeld je huis in de verkoop voor 3 ton en tegen de tijd dat de koper zijn handtekening zet onder het (tijdelijke) verkoopcontract, is het huis nog maar 260 duizend waard. Je staat dan als verkoper toch met de rug tegen de muur. Je zou in dit fictieve voorbeeld bijna zeggen: “Verkoop het direct voor 280 duizend euro, want dan heb je de ideale middenweg”. Mensen willen nu eenmaal het liefst meer dan dat het huis waard is en particulieren zijn toch de grootste groep kopers. In de praktijk blijkt vaak dat de hoge vraagprij niet zal worden behaald en dat terwijl je toch veel tijd en wellicht zelfs geld hebt gestoken in de voorbereiding van de woning. Bij een eventuele verkoop aan een opkoper is er helemaal geen sprake van een grondige voorbereiding. Dit heeft zelfs maar zelden een voordeel voor een opkoper, mede omdat hij of zij gewend is een woning snel te waarderen met de inboedel er nog in. Langdurige voorbereidingen en onderhandelingen daarvan is geen sprake bij een directe verkoop aan een onderneming.

Reden 3 “Geen zorgen om problemen achteraf”

Bij het verkopen aan een particulier zonder bijvoorbeeld een degelijke aankoopmakelaar kunnen problemen ontstaan. Als de koper zich niet bewust is van veelvoorkomende risico’s, bijvoorbeeld bij oude huizen met houten kozijnen, dan kunnen zich onvoorziene situaties voordoen. Denk aan lekkages of problemen met buren. Is alles wel correct gebouwd? Is er een veilige afstand/marge aangehouden met betrekking tot aangrenzende percelen? Bij een verkoop aan een vastgoedspecialist wordt hier direct naar gekeken en problemen komen niet of nauwelijks voor na het passeren van de verkoop.

Reden 4 “Geld direct beschikbaar en optioneel voorschot”

Tot slot is het natuurlijk fijn om direct verder te kunnen. Vooral voor mensen die bijvoorbeeld meerdere huizen hebben, bijvoorbeeld via een erfenis, kan het zijn dat het geld nodig is voor andere zaken. Maar ook als u gewoon wilt verhuizen, kan de hypotheekverstrekker meteen rekenen met de juiste getallen. En ook als er toch gekozen wordt voor een passeerdatum in de nabije toekomst, kan een vastgoedbedrijf alvast een (fors) voorschot bieden. Wel zijn fijn als u het geld ergens voor nodig heeft en toch nog tijd nodig heeft.