Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vier vloertrends voor 2023

De vloer van de ruimte is heel bepalend voor de sfeer van het interieur. Bovendien is een vloer een behoorlijke investering. Je wilt er dus zeker van zijn dat je de juiste vloer kiest! Elk jaar zien we weer verschillende vloertrends voorbij komen. Wat zijn de trends op het gebied van vloeren voor het aankomende jaar?

1. PVC visgraat vloer

Het visgraat patroon is al een aantal jaren erg populair. Ook in 2023 zien we deze geliefde vloer weer veel voorbij komen. Bij een PVC visgraat vloer liggen de planken net zoals de graat van een vis in een patroon op de vloer. Dit zorgt voor een hele authentieke en landelijke uitstraling. PVC vloeren zijn erg stevig en onderhoudsvriendelijk. Bovendien komt een visgraat vloer ook nog eens in bijna elk interieur prachtig tot zijn recht. Van heel licht eiken naar een donkere PVC visgraat. Of juist een mat grijze PVC visgraat vloer. Het is allemaal mogelijk!

2. Betonlook PVC tegels

Wil je graag een industrieel interieur creëren? Dan passen PVC tegels in betonlook daar super mooi bij. PVC betonlook tegels zijn dankzij hun indrukwekkende design niet te onderscheiden van echt beton. Bovendien heeft een PVC vloer in betonlook een aantal voordelen ten opzichte van echt beton. Het voelt namelijk een stuk warmer aan en het gaat ook niet scheuren! Ook zijn PVC vloeren geluiddempend. De mogelijkheden met een betonlook vloer zijn eindeloos. Eigenlijk is deze vloer met elke kleur te combineren. Bijvoorbeeld met een witte keuken of een legergroene muur.

3. Houten vloeren in verschillende patronen

Houten vloeren zien we al heel wat jaren in het interieur voorbij komen. De afgelopen jaren zijn er heel veel verschillende patronen bij gekomen. Een voorbeeld van zo’n patroon is de Hongaarse punt. Dit patroon lijkt erg op het visgraat patroon, alleen is de Hongaarse punt trapeziumvormig. De punten worden tegen elkaar gelegd in de vorm van een hoek. Ook het Versailles parket of een sterpatroon zien we in de interieurtrends voorbij komen. Het Versailles parket kenmerkt zich door de vierkante panelen met in het midden een diagonaal vlechtpatroon.

4. Tapijt maakt comeback

Ook het tapijt is weer helemaal terug van weggeweest. We zien ze niet alleen in het interieur van je oma voorbij komen, maar juist ook in het interieur van nu. Vooral neutrale kleuren doen het goed. Kies bijvoorbeeld voor warme aardekleuren of natuurlijke tinten zoals grijs, wit, beige, bruin of crème. Deze kleuren zijn erg tijdloos waardoor ze nooit uit de mode gaan. Bovendien kun je deze kleuren goed combineren met de rest van het interieur. Met tapijt heb je nooit last van koude voeten. Wat met de hoge energieprijzen van nu geen overbodige luxe is!