Vijf voordelen van hanglampen

Bij de inrichting van je woning is verlichting een essentieel element. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste verlichting te vinden die het interieur helemaal afmaakt. Met hanglampen geef jij je interieur een prettige uitstraling. Zowel qua stijl als functionaliteit biedt een hanglamp verschillende voordelen.

Hanglamp als functionele verlichting

Functionele verlichting is de basis van je verlichtingsplan. De hanglamp is een ideale lamp voor zowel de woonkamer als slaapkamer als hal, doordat ze een groot oppervlakte uitstekend kunnen verlichten. Dit komt doordat de lamp hoog hangt. Door een aantal hanglampen op te nemen in de basis zit het direct goed met de functionele verlichting. Kies hierbij voor hanglampen met een gesloten kap, zodat het licht niet verstrooid raakt.

Hanglamp als sfeerverlichting

Ook als sfeerverlichting is een hanglamp een goede toevoeging. Kies bijvoorbeeld voor een hip rotan model of een hanglamp van touw, waarbij het licht een sfeervol patroon tekent op het plafond. Ook klassieke kroonluchters met hangende kralen zorgen voor een mooi effect, evenals industriële hanglampen met een strak design. Waar je voor kiest, hangt af van je persoonlijke smaak en je interieur. Je kunt ook een aantal hanglampen speels met elkaar combineren, door bijvoorbeeld hanglampjes in verschillende formaten boven de eettafel te hangen.

Ruimte besparen met een hanglamp

Gemiddeld hebben Nederlanders 65 vierkante meter woonoppervlakte. Met hanglampen kun je veel ruimte besparen, wat met name prettig is in een kleinere kamer. Verlichting neemt vaak redelijk wat plaats in, zeker als je vooral vloerlampen en tafellampen gebruikt. Een hanglamp hangt niet in de weg, je kunt namelijk zelf de lengte van het snoer bepalen, waardoor je de hanglamp meer in de kamer kunt laten hangen of juist dichterbij het plafond. Met de ruimte die je bespaart, krijgt de kamer een meer open uitstraling.

Voor iedere stijl een mooie lamp

Hanglampen zijn helemaal in, waardoor er voor iedere woonstijl en persoonlijke smaak wel een mooi model te vinden is. Van moderne lampen met een strak design, Scandinavische hanglampen in lichte tinten tot hanglampen van natuurlijke materialen die prachtig tot hun recht komen in een interieur met een botanisch thema. Vaak worden lampen in series geproduceerd, waardoor je bijvoorbeeld een bijpassende tafellamp of vloerlamp in huis kunt halen. Door je verlichting bij elkaar te laten passen, creëer je direct een eenheid tussen de verschillende ruimtes in huis. Op deze manier kun je jouw woning perfect afwerken met de juiste verlichting.

Energiezuinige lampen

Wil jij niet alleen een stijlvol interieur, maar ook nog wat in portemonnee overhouden? Energieleveranciers vergelijken levert vaak voordeel op en door het juiste type lamp te kiezen bespaar je nog extra. Kies voor duurzame en energiezuinige LED-lampen in je hanglamp voor een optimale besparing. Er zijn onder andere dimbare LED-lampen verkrijgbaar en LED-lampen die je in verschillende intensiteiten kunt laten branden met de schakelaar, zonder dat je hier een dimmer voor nodig hebt.