Vind de deur die bij jouw woonstijl past

In je eigen huis kan je het interieur helemaal naar je eigen hand zetten. Dat levert vaak bijzondere, creatieve en prachtige woonstijlen op die echt iets vertellen over de bewoners. Dat iedereen anders is en smaken verschillen wordt nergens zo duidelijk als in het interieur van je huis. Waar de een zweert bij een klassieke woonstijl, verafschuwt de ander dat en kiest deze juist weer voor een meer moderne insteek. Al deze verschillende stijlen maakt het echter wel een uitdaging om meubels, deuren en andere accessoires te vinden die echt bij jouw woonstijl passen. Gelukkig weten de ontwerpers tegenwoordig hele fraaie deuren te maken die bij meerdere stijlen en inrichtingen passen, zonder dat ze neutraal ogen.

Onder welke categorie valt jouw woonstijl?

Hoewel ieder interieur anders is en het zeker niet mogelijk is om ieder interieur aan een bepaalde woonstijl te koppelen, geldt dat de meeste mensen toch wel voor een van de populaire woonstijlen kiest of een combinatie daarvan. Iedereen geeft een eigen touch aan het interieur, maar in grote lijnen zijn de stijlen wel goed herkenbaar. Ga je voor modern, klassiek, landelijk of industrieel? Dan zijn er genoeg deuren om uit te kiezen, want vrijwel iedere deurenfabrikant heeft een of meerdere series die volledig gericht zijn op een woonstijl. Zo ook doe-het-zelfzaak CanDo. Hoe uniek jouw interieur ook mag zijn, bij CanDo vind je altijd een deur die bij jouw woonstijl past.

Geef je deur een unieke finish

Binnendeuren hebben een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je woning. Dat wil echter niet zeggen dat de keuze voor een landelijke deur meteen betekent dat je complete interieur een landelijke uitstraling krijgt. Het is maar net hoe je met de details omgaat. Sterker nog, we zien juist steeds meer landelijke en industriële deuren in moderne interieurs. Juist vanwege het contrast met de rest van de woning. Met hang- en sluitwerk haal je nog veel meer uit je deur. Het verschil tussen een zwart en rvs deurklink op een witte deur is als een verschil tussen dag en nacht. Wat te denken van het schuifsysteem bij schuifdeuren? Een opvallende constructie boven de deur, die direct de sfeer zet. Hang daar een barndeur aan, en je hebt opeens een bijzondere deuropening die zeker de aandacht trekt.

Licht of geen licht, zicht of geen zicht?

Veel binnendeuren zijn verkrijgbaar met en zonder glazen panelen. Het hangt namelijk erg af van de functie van de ruimte of glas gewenst is of niet. De deur van de hal naar de woonkamer is vaak voorzien van (veel) glas, omdat hier een open uitstraling gewenst is. Je ziet wie er binnenkomt en je gasten voelen zich direct welkom, nog voordat ze de woonkamer betreden. Het glas geeft het gevoel dat de deur altijd openstaat. Bovendien helpt dit ook erg bij het verlichten van ruimtes met weinig natuurlijke lichtinval. De deur naar de badkamer of slaapkamer is weer een heel ander verhaal. Daar waar privacy belangrijk is, zien we ook een stuk minder glas. Wanneer je echt voor een open interieur gaat, is het wel mogelijk om deuren met nevelglas of zelfs rookglas te kiezen. Dit biedt de perfecte balans tussen zicht en licht.