Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vintage vloerkleed

Deze vraag horen we vaak voorbijkomen, waarom zouden wij een vloerkleed moeten nemen? En wat past dan het beste bij ons? Dit is een leuk proces omdat je helemaal aan het begin staat en je lekker alles mag en kan ontdekken op het gebied van kleden. Wij zijn in ieder geval een groot fan van vintage vloerkleden en vinden dat het veel sfeer en gezelligheid met zich meebrengt. Want zeg nou zelf, met dit koude winterse weer is het toch heerlijk om met een kop thee in je woonkamer te zitten. Daar hoort natuurlijk een gezellig kleed helemaal bij!

Welk kleed moet ik kiezen?

Nadat je hebt besloten om een kleed neer te leggen in huis, is de volgende vraag; wat voor kleed wordt dat dan? Er zijn namelijk ongelofelijk veel verschillende ambachten in het knopen van kleden. Elk land, elk regio heeft een eigen traditie van knopen welke generatie na generatie wordt door gegeven. Zo heb je bijvoorbeeld in Marokko, de Marokkaanse handgeknoopte Berber kleed uit het Atlasgebergte. Het ambacht van het knopen van deze tapijten bestaat al honderden jaren en het ziet er geweldig uit! Dit zijn vaak wat rustigere tinten, welke goed samengaan met natuurtinten. Denk dan bijvoorbeeld aan een huiskamer met veel beton en hout, Zweeds vintage design en beige tinten.

Wil je iets meer kleur en een wat drukker vloerkleed, dan past een Perzisch tapijt wellicht beter bij jouw interieur. De Perzische tapijten zijn vaak wat groter en zijn kenmerkend aan de vele patronen en het gebruik van wol met zijde. De mix van wol met zijden zorgt voor een mooie glans in het daglicht. Het gebruik van de kleuren rood, zand, blauw en roze zijn erg herkenbaar voor een Perzisch tapijt. Daarnaast zijn de Perzische tapijten in de collectie van Rozenkelim gemiddeld 60 tot 80 jaar oud. Naast dat je een mooi kleed in huis hebt, heb je ook een kleed wat al bij mensen thuis heeft gelegen en een nieuw leven tegemoet gaat!

De vintage vloerkleden uit Turkije komen in alle maten en kleuren. Zo kan je het perfecte kleed uitkiezen in de juiste kleur en maat, die helemaal bij jouw interieur past. De vintage Turkse kleden worden door de lokale bevolking verkocht aan handelaren. Deze worden vervolgens geschoren, gewassen en sommige vloerkleden gaan in een verfbad, om ze een nieuwe kleur te geven. De Turkse vintage tapijten zijn in alle kleuren en maten te krijgen. Deze tapijten hebben allemaal een patroon en elk patroon is uniek. Dit komt omdat de kleden allemaal met de hand gemaakt zijn. Dus denk niet te veel na bij het uitkiezen van een vloerkleed, want het kleed wat je zo mooi vindt kan elk moment weg zijn en die vind je niet meer terug!

Hoe groot moet mijn tapijt zijn?

Dit is een vraag waar je eigenlijk mee moet beginnen, hoe groot moet het vloerkleed zijn in de ruimte waar ie komt te liggen. Hierin is geen goed of fout, alhoewel het formaat van het kleed niet buiten proportie moet zijn. Kijk naar alle formaten van de elementen in de kamer, bijvoorbeeld je salontafel, bank en de vloer. Om de correct grootte te visualiseren, kan je de afmetingen van het gewenste kleed afplakken op de gewenste plek. Zo kan je precies zien of het kleed past binnen jouw ideale kamer in combinatie met jouw meubelstukken.