Vloer afwerken met plinten

Vloeren worden vaak met een grote zorgvuldigheid uitgezocht. Dit is begrijpelijk. De vloer vormt immers de basis van het geheel. Maar bij deze zoektocht moeten ook de plinten niet worden overgeslagen. Het zijn immers uiteindelijk de plinten die zorgen voor een stijlvolle afwerking van de vloer. Een vloer zonder plinten zal er incompleet uitzien. Bovendien zijn de muren en de vloer niet goed beschermd tegen schade zonder plinten. Werk je vloer dus altijd netjes af met plinten!

Nieuwe plinten plaatsen

Wil je nieuwe plinten aanschaffen? Dan zal je al gauw ontdekken dat het aanbod plinten groot is. Er zijn allerlei verschillende plinten verkrijgbaar. Je kunt plinten in verschillende kleuren en hoogtes verkrijgen. Zo is er altijd een plintensoort te vinden die past bij jouw interieur. Heb je momenteel al plinten tegen de muur aan zitten die niet gemakkelijk los te krijgen zijn? Geen zorgen! Je hoeft deze plinten dankzij de overzetplinten niet te verwijderen. Je kunt de nieuwe plinten gewoon over de huidige plinten heen plaatsen. Dit is mogelijk dankzij de inkeping die de plinten hebben. De nieuwe plinten klik je als het ware over de oude plinten heen. Dit is wel zo makkelijk! Bovendien zorgen de nieuwe plinten direct voor een verfraaiing van het geheel.

Laminaatplinten in verschillende kleuren verkrijgbaar

Er zijn onwijs veel verschillende vloersoorten verkrijgbaar. De vloersoorten verschillen misschien heel veel van elkaar. Maar ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat een mooie vloerafwerking onmisbaar is. Heb je een mooie nieuw laminaatvloer gekocht? Dan heb je naast hoge plinten ook plakplinten nodig. Zoals de terminologie al doet vermoeden, zijn dit plinten die je op de vloer plakt. Het zijn smalle latjes die je in hoekjes bij bijvoorbeeld de deurposten kunt plaatsen. Ze zorgen ervoor dat echt de gehele vloer netjes is afgewerkt. Deze laminaatplint is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Maar doorgaans kiest men voor een kleur plint die overeenkomt met de vloerkleur. Dit is namelijk wel zo rustig en stijlvol.

Waarom zijn plinten zo belangrijk?

Ga je een nieuwe vloer aanschaffen? Dan moet je ook het belang van een goede ondervloer en mooie plinten niet onderschatten. Uiteraard vormt de vloer de basis. Maar het zijn uiteindelijk wel de plinten die het plaatje compleet maken. En een goede ondervloer is voor een optimaal comfort en een goede geluiddemping ook noodzakelijk. Maar wat maakt dat plinten zo belangrijk zijn? Plinten zorgen op de eerste plaats voor een fraaie afwerking van het geheel. Ze zorgen ervoor dat de vloer er mooi afgewerkt uitziet. Maar daarnaast beschermen de plinten de vloer en de muren tegen eventuele schade. Plinten zijn dus een onmisbare vloerafwerking.