Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vloer egaliseren, alles over de betonvloer

Als je denkt aan een vloer egaliseren, heb je dan wel eens gedacht aan een betonvloer? We leggen je graag alles uit over het egaliseren van een betonvloer, want dit kan namelijk ook. Het advies is dan wel om het werk uit handen te geven, het is echt werk van een specialist. Als je het zelf zou moeten doen, dan moet je alle vaardigheden eigen maken, alle materialen kopen en exact de werkwijze weten. Toch een stuk eenvoudiger om een vloer egaliseren dan uit handen te geven aan vakmensen! Steeds meer mensen overwegen het dan ook en laten het liever aan ons over. Een vloer egaliseren moet namelijk wel heel goed gebeuren, want is de vloer niet egaal? Dan kun je het wel vergeten met een nette eindvloer! Zonde dus, laat het daarom aan specialisten over.

Hoe ga je een betonvloer egaliseren?

Als je een ondervloer klaar gaat maken of een betonvloer gaat renoveren, dan heet dat egaliseren. Als je de vloer laat egaliseren, dan kun jij de ondergrond weer goed gebruiken. Een betonvloer kun jij herkennen aan het gladde uiterlijk. Het is dan ook een vaste en solide vloer welke gemaakt is van grove en hele kiezels. Als het over zandcement gaat dan zijn het poreuze en korrelige vloeren. Misschien wil je een nieuwe vloer laten plaatsen, maar als de ondervloer dan niet egaal is dan wordt het lastig. Een vloer egaliseren is daarom hetgeen wat je moet laten doen. Het begint allemaal met egaline en dat moet je zien als een soort vloeibaar cement en dat bestaat uit kunststoffen. Daarbij wordt er een diamantschuurmachine gebruikt om de vloer eerst grondig te reinigen. Ook zullen ze de vloer stofzuigen dan alles netjes en schoon is. Vervolgens kan er een speciale hechtprimer aan worden gebracht, en dat zorgt voor een goede hechting van de egaline aan de ondervloer. Als het dan droog is dan kunnen diepe gaten en scheuren dicht worden gemaakt met snel cement.

Meer over vloer egaliseren

Het snel cement moet natuurlijk ook drogen en als dat klaar is, dan kan de vloer geëgaliseerd worden met egaline. Dit wordt handmatig gedaan en dan krijg je namelijk het beste resultaat. Als je dan benieuwd bent wat de kosten zijn, dan is het advies om een offerte aan te vragen. Je krijgt dan een goed beeld van de kosten en kunt dan de keuze maken of dat het binnen je budget past. Een vloer egaliseren uitbesteden is in ieder geval veel goedkoper dan wanneer je het zelf zou doen.