Vocht in de kelder is een serieus probleem

Merk je dat je stookkosten omhoog gaan terwijl je de centrale verwarming niet extra hoog zet? Heb je last van een muffe geur in huis? Zie je, bij de plinten, lelijke verkleuringen langs de muur omhoog komen? Dan is de kans erg groot dat je te maken hebt met vocht in de kelder of kruipruimte. Je kruipruimte of kelder waterdicht maken is geen klus die je zelf gemakkelijk even kunt aanpakken, hier heb je professionele hulp bij nodig.

Hoe voorkom je muffe geuren en schimmels in huis?

Bron afbeelding: Kelderwaterdicht.nl

Ventileren van alle ruimtes is en blijft belangrijk. Je zorgt er op die manier voor dat de muffe geuren en schimmels geen kans krijgen. Maar wat nu als je dat allemaal al hebt geprobeerd? Als je het ventilatiesysteem helemaal hebt nagekeken en alle ramen en roosters zoveel mogelijk op een kier staan? Dan is de kans groot dat je verder moet kijken, bijvoorbeeld in de kruipruimte. De kruipruimte is de ruimte onder je huis, bovenop de fundering, waar je, in principe, niet komt. Maar deze ruimte kan dus wel voor overlast zorgen.
Laat een bedrijf, gespecialiseerd in het waterdicht maken van deze ruimtes de muren injecteren met een speciale vloeistof en daarna afwerken met speciale saneerpleister. Je hebt dan de komende jaren geen last meer van optrekkend vocht.

Is het optrekkend vocht of is de wand van de kelder beschadigd?

In veruit de meeste gevallen komt kelderlekkage voort uit optrekkend vocht. Dat is grondwater en regenwater dat in de muren en vloeren trekt. Zijn die muren en vloeren verzadigd? Dan kun je zomaar een flinke laag water in de kelder krijgen. Is dat het geval? Dan kun je in de kelder, natuurlijk, niets meer bewaren, het vocht zal alles aantasten. De kelder zal, voor behandeling dan eerst leeggepompt moeten worden. Eenmaal met de behandeling van de muren en de vloer begonnen, zul je al snel resultaat zien.