Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vochtbestrijding, is het nodig?

Een veel voorkomend probleem in een kelder is vochtproblemen. Dat is misschien niet zo erg, omdat een kelder omgeven is door water van de grond. Het is dus helemaal niet zo gek dat er eventueel vochtproblemen zullen optreden. Gelukkig zijn er wel een aantal oplossingsmodellen waaraan we kunnen denken. Alhoewel je niet zoveel doorbrengt in je kelder, kan het toch zo zijn dat een vochtige kelder een negatieve invloed op je gezondheid kan hebben. Voor we springen naar de oplossingen om vochtproblemen in een kelder te bestrijden, is het belangrijk dat wij eerst stil staan bij de oorzaken die leiden tot vochtproblemen in een kelder.

Om te beginnen heeft een kelder altijd een gebrek aan frisse lucht vanwege de ligging. Dit komt omdat een kelder in de meeste gevallen geen ramen en deuren heeft die naar buiten toe leiden. De muren van een kelder staan in rechtstreekse contact met de grond die grondvocht bevat. Via zwakke plekken in de wanden en vloeren van een kelder krijgt het grondvocht kans om te penetreren. Een andere manier hoe een kelder te maken kan krijgen met vochtproblemen is door een lekkage bij een leiding of aansluiting. Nadat we de mogelijke oorzaken in kaart hebben gebracht is het nu zaak dat we een kelder met vochtproblemen moeten kunnen herkennen. Wanneer een kelder te maken heeft met vochtproblemen kun je dat het best merken aan een muffe geur, natte plekken op de vloer, schimmelvorming op de muur en andere gerelateerde kenmerken. Indien je een van deze kenmerken weer terug ziet in je kelder is het dan hoog tijd om over te gaan tot vochtbestrijding. Heel vaak is het het best om een specialist in te schakelen. Vervolgens komt de vraag: “wat kun je aan de vochtproblemen van je kelder doen?”. Aan de muffe geur kun je natuurlijk luchtverfrisser inzetten, maar dat is geen duurzame oplossing.

Een meer integrale oplossing is om het probleem in zijn totaliteit op te lossen. Je kan dit proces, zoals eerder aangegeven, het beste overlaten aan specialisten die het in een keer kunnen aanpakken. Dit is zeker belangrijk, omdat het anders extra kosten met zich mee zal brengen. Professionals zijn in de meeste gevallen ook uitgerust met de nodige tools en kunnen hierdoor kortdaad inspelen. Het oplossen van vochtproblemen is niet alleen goed voor je huis, maar ook voor je gezondheid, omdat er schimmels zich kunnen ontwikkelen die gevaarlijk kunnen zijn. Het beste is dus om een gerenommeerd bedrijf te raadplegen die vochtproblemen op een professionele manier aanpakt. Voor een offerte zal men eerst ter plekke moeten komen om precies te kunnen vaststellen hoe groot de schade is en hoeveel het geheel zal kosten.