Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van leuke planten in huis

Uiteraard beoordeel je een nieuwe plant voor in huis als eerste op zijn uiterlijk. Maar er zijn heel veel voordelen wanneer je kiest voor planten in huis. In dit artikel zetten we er vijf op een rij, zodat je voortaan met heel andere ogen naar kamerplanten kijkt.

1: Planten verbeteren de akoestiek

Een kamerplant is een ideale geluidsdemper. Je weet hoe hol het kan klinken in een lege ruimte. Hoe meer spullen erin staan, des te beter de akoestiek wordt. Zeker als je kiest voor kamerplanten die geluiden goed kunnen absorberen. Rustig met elkaar praten of in alle stilte werken kan dus beter in een ruimte met planten.

2: Ze zijn een visuele meerwaarde voor je interieur

Een inrichting zonder planten ziet er nogal kaal en saai uit. Planten halen buiten naar binnen en zorgen daarmee voor een visuele meerwaarde. Natuurlijk door hun groene bladeren, maar ook door de bloeiende bloemen die bij de planten horen. Daarop kun je ze zelfs uitzoeken, zodat je het hele interieur in balans kunt brengen met de juiste plantenkleuren.

3: Planten kunnen de lucht zuiveren

Sommige planten, zoals de anthurium, hebben luchtzuiverende eigenschappen die bevestigd zijn door onderzoek van Wageningen University & Research. Dat betekent dus extra gezondheid als je hiervoor kiest. Door de luchtzuiverende eigenschappen van sommige planten (en doordat ze de luchtvochtigheid verhogen) wordt de kans op een verkoudheid of verstopte neus verlaagd met maar liefst 30%. O ja, ze breken ook nog CO2 af en maken er zuurstof van. Wat wil je nog meer?

4: Groene planten zijn rustgevend

Volgens wetenschappers is aangetoond dat planten in je huis zorgen voor minder stress. Dat schijnt te maken te hebben met de groene kleur van planten: die werkt rustgevend. Bevind je je in een  ruime met veel groen, dan heb je een lagere bloeddruk, voel je je meer ontspannen en ben je vrolijker. Daardoor zijn planten goed voor je humeur, gaan ze depressiviteit tegen en verminderen ze de kans op hoofdpijn. Dat is toch voldoende reden om voor groen te gaan!

5: Planten zorgen voor een betere concentratie

Kijken naar natuur zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren op een bepaalde taak. Die natuur kun je in huis halen door een aantal leuke planten te kiezen. Als je dus regelmatig thuiswerkt, is het zeker aan te raden om een aantal planten op je bureau te zetten of ze op kijkafstand te houden, want daardoor kun je je aandacht beter bij je werk houden.