Voorkom rugklachten met een koudschuimmatras

Heb jij regelmatig last van rugklachten? Uit onderzoek blijkt dat pijnklachten aan de rug vaak ontstaan door een verkeerde ondersteuning. Daarom is het extra belangrijk om voor een matras te kiezen dat jouw lichaam overal op de juiste manier ondersteunt. In dit artikel hebben we alvast een aantal matrassen voor je op een rijtje gezet!

Koudschuimmatras

Het koudschuim matras heeft een hoge conformiteit en stemt zich af op jouw contouren. Wanneer je een goede bedbodem aanschaft, wordt het lichaam gelijkmatig ondersteund en heeft de wervelkolom een natuurlijke s-curve. Als jij op je zij slaapt, past het matras zich bovendien automatisch aan op de schouders en heupen. Daardoor komen de pezen en spieren in een ruststand terecht en verbetert de bloedsomloop. Zo verdwijnen er afvalstoffen uit het lijf en word je weer fris en uitgerust wakker…

Geschikte bedbodem

Koudschuimmatrassen zijn in diverse maten leverbaar en geschikt voor allerlei soorten bedbodems: van boxsprings tot spiraalbodems. Dit type matras komt het beste tot zijn recht op een lattenbodem, want deze combinatie zorgt voor de optimale ondersteuning van het hele lichaam. Met een koudschuimmatras kun je dus zorgeloos genieten. Hoewel een koudschuimmatras een flinke investering is, kent dit type matras tal van voordelen. Zo is het matras allergie- en geurvrij en heeft het een open celstructuur, waardoor het uitstekend ventileert.

Tegendruk

Wist je dat koudschuim een progressieve tegendruk heeft? Dit houdt in dat hoe meer het schuim door het lichaam wordt ingedrukt, hoe meer tegendruk het schuim zal bieden. Daardoor kennen deze matrassen geen of amper kuilvorming. Dit in tegenstelling tot de goedkopere exemplaren, die bij intensief gebruik snel kuilvorming krijgen. Door het minstens vier keer per jaar te keren, wordt het matras evenredig belast en verklein je de kans op kuilvorming aanzienlijk.

Volop comfort

Naast een matras van koudschuim kun je natuurlijk ook overwegen om een traagschuim matras aan te schaffen. Het matras is zowel stevig als zacht en bovendien kan het jaren achtereen gebruikt worden, omdat het risico op doorliggen veel kleiner is dan bij andere type matrassen. Door al deze eigenschappen is een traagschuimmatras de ideale keuze voor slapers met gewrichts- en rugklachten. Bovendien biedt een matras met traagschuim volop comfort voor de spieren en gewrichten.

Ga voor kwaliteit

Uiteraard is het belangrijk om voor een exemplaar te gaan dat jouw lichaam op de goede manier ondersteunt. Hierbij gaat het vooral om de hardheid en de steun dat het matras biedt, maar eveneens om de kwaliteit van het hoofdkussen. Met de bovenstaande tips weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras!