Waar moet je op letten bij de renovatie van een huis?

Wil je jouw woning opknappen, maar weet je niet hoe je hierbij te werk moet gaan? In dit artikel krijg je handige tips om een voordelige manier het huis te renoveren. Van vensterbanken tot gevelbekleding: zo pak je jouw woning het best aan met het oog op de toekomst!

Nieuwe vloer

Het kiezen van de juiste vloer is een belangrijke stap in het creëren van een bijzonder interieur. Kies er daarom één uit die perfect past bij jouw stijl en leven! Met een gloednieuwe eikenhouten vloer kun je de inrichting eenvoudig een stoere touch geven. Een vloer van laminaat ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook nog eens vochtbestendig!

Vensterbanken

Natuurlijk kun je ook overwegen om nieuwe vensterbanken aan te schaffen. Een vensterbank heeft een beperkte houdbaarheid en zal op den duur vervangen moeten worden. Mogelijk fungeren ze als opbergplank om planten en andere huisraad op te plaatsen. Wist je dat vensterbanken met facet geslepen randen een warme uitstraling geven? Wanneer je kiest voor hoogwaardig kunststof met een kras- en slijtvaste toplaag, zijn deze perfect bestand tegen beschadigingen.

Gevelbekleding

De juiste kunststof gevelbekleding is van groot belang voor de waarde van jouw huis! Met de juiste gevelpanelen geef je jouw woning een strakke uitstraling. Wanneer je voor onderhoudsarme panelen kiest blijven ze jaar in en jaar uit er mooi uitzien, waardoor het schilderwerk verleden tijd is. Door de mix van kunststoffen en de uv-bestendige toplaag zijn deze gevelpanelen ongevoelig voor weersinvloeden.

Composiet gevelbekleding

Wil je jouw gevel een natuurlijke uitstraling geven? Met composiet gevelbekleding geef je de buitenmuren een hoogwaardige en duurzame bescherming! Dankzij hun makkelijke plaatsing en het onderhoudscomfort worden ze bijzonder gewaardeerd. Doordat ze toepasbaar zijn in zowel gesloten als open gevelsystemen, worden ze vaak toegepast om een chalet opnieuw te bekleden.

Overzetvensterbank

Wanneer je voor een vensterbankrenovatie kiest zonder breek- en sloopwerk, kun je overwegen om voor een overzetvensterbank te gaan. Zo kun je een vensterbank rechtstreeks over de bestaande vensterbank verlijmen, zonder dikteverlies! Deze overzetvensterbank heeft een hoogwaardige toplaag en is slag- en krasvast. Wist je dat een vensterbank van vochtwerend MDF binnenshuis ook toepasbaar is in de badkamer?

Ramen

Is het buitenschrijnwerk, zoals ramen, luiken en deuren, hopeloos verouderd? Of heb je een oudere woning in jouw bezit met enkelvoudige beglazing? Met hoogwaardige ramen kun je op een eenvoudige manier ruimtes lichter maken én voor een frisse uitstraling zorgen. Let er bij de renovatie wel op dat nieuw buitenschrijnwerk minder effect heeft op het vlak van energiebesparing dan dak-, vloer- of muurisolatie.

Met de bovenstaande tips ben je klaar om jouw woning volledig te renoveren!