Waar moet je op letten bij gewaxt beton in de badkamer?

Wat is gewaxt of gepolijst beton?
Gewaxt of polijst beton is een zeer populair bouwmateriaal. Met de evolutie van technologie gebruiken veel mensen het om hun badkamer een esthetisch tintje te geven. Als u heeft gekozen voor gewaxt beton, moet u rekening houden met de verschillende punten die u moet vermijden voordat u dit installeert.

Breng gewaxt of gepolijst beton aan in de hele badkamer

Momenteel bieden zowel interieurontwerpers als bouwers de installatie van gewaxt beton in een badkamer aan. Dit materiaal is niet alleen super trendy, het brengt ook een eigentijdse sfeer in de eerder genoemde ruimte. Om een ​​betere weergave te krijgen, is het echter absoluut noodzakelijk om rekening te houden met de volgende verschillende tips. Weet allereerst dat het heel goed mogelijk is om gewaxt beton op de muur, het werkblad, de douchebak, de deur, de gootsteen en de vloer te plaatsen.

Over het algemeen varieert de dikte tussen 0,7 mm en 2 mm , afhankelijk van de drager. Houd er echter rekening mee dat het, eenmaal in contact met water, de neiging heeft om uit te glad te worden. Het aanbrengen van het materiaal op de vloeren in de badkamer kan u dus blootstellen aan valpartijen. Om dit te verhelpen hebben fabrikanten een gewaxt beton met een antislipeffect geïmplementeerd. Het is ook mogelijk om te investeren in een geschikte vloermat om de risico’s te minimaliseren.

Als u neigt naar een ruw gepolijste betonnen douche dan moet u nadenken over het onderhoud ervan. U hebt een product nodig dat niet te zuur is om sporen van kalkaanslag en aangekoekt vuil te verwijderen en om krassen te verminderen. De taak kan echter zeer omslachtig worden. Een reden die verklaart waarom we aanbevelen om het materiaal slechts op een paar oppervlakken te leggen.

Plaats het gewaxte beton zonder de steunen te onderzoeken

Gewaxt beton bestaat in verschillende kleuren en is volledig compatibel met vloerverwarming. De bewoner van de woning kan zo toe naar de kleur die het beste past bij de stijl van zijn interieur. U kunt bijvoorbeeld focussen op een beige gewaxte betonnen badkamer om extra helderheid te creëren. Klaproosrood en zwart doen het ook goed in een badkamer. Nadat u uw keuze heeft gevalideerd, moet u nu nadenken over de manier van aanbrengen ervan. Wanneer u begint met het aanbrengen is er namelijk geen weg meer terug.

Als u niet hebt nagedacht over de ondergronden waarop het gepolijste beton in de badkamer kan worden geplaatst kunt u met ernstiger problemen worden geconfronteerd. Merk ook op dat het belangrijk is om bij het aanbrengen rekening te houden met de dikte van het gewaxte beton. Het mag niet groter zijn dan 4 mm, anders blokkeert het de luchtcirculatie in de kamer.

 

Breng gewaxt beton aan om vlekken te bestrijden

Het uitspreiden van gewaxt beton op tegels is een zeer populaire techniek, vooral bij woningstyling. Deze aanpak maakt het mogelijk om een ​​badkamer een facelift te geven en een beetje frisheid terug in de kamer te brengen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is dit materiaal niet zo duurzaam als men zou denken. Om het gewenste effect te krijgen, moet het worden verpakt in een “poriënvuller” -product en een hars of vernis is toegevoegd die de oppervlaktebescherming zal verbeteren.

Deze methode accentueert ook de afdichting tussen de bak en de tegels. Deze oppervlaktebeschermer is, zoals de naam al doet vermoeden, bestand tegen vlekken en de meeste wasmiddelen, behalve tegen zuren. We raden u aan om de ophoping van kalk te voorkomen als u de levensduur ervan wilt verlengen. Het is ook noodzakelijk om over te gaan op componenten van betere kwaliteit.

Ook wordt het gebruik van nagellakremover in de badkamer sterk afgeraden. Gewaxt beton is er wellicht niet tegen bestand.

 

Gebruik gewaxt beton van een goede kwaliteit

Bij het renoveren van een woning wil men de vaak oude sfeer vaak een boost geven. De inklapbare trap is een manier om beweging van de ene kamer naar de andere te vergemakkelijken en tegelijkertijd ook de rommel te verminderen. Het wordt vaak gebruikt om gemakkelijk toegang te krijgen tot de zolder. Het geeft ook een meerwaarde aan uw eigendom. Ook het gebruik van gewaxt beton in de badkamer spreekt veel bewoners en verbouwers aan. Kies bij het selecteren van dit materiaal er een die een goede kwaliteit weergeeft. Uiteraard kan de prijs variëren van 2 tot soms 10 euro per m².

Voordat u aan de werkzaamheden begint, raden wij u aan om altijd de vestigingen van het bedrijf van uw keuze te bezoeken. Met deze methode krijgt u een idee van de competentie van de professional die u wilt inhuren. Weet in ieder geval dat een uitstekende aannemer nauwgezet werk verricht om de badkamer extra waterdicht te maken. Als u van plan bent om dit zelf te doen houdt u zich dan aan de handleiding en gebruik goed gereedschap. Volg de instructies en de droogtijd zeer nauwkeurig op.

Richt de badkamer in met gewaxt beton zonder na te denken over een toekomstige aanpassing. Gewaxt beton kan worden gebruikt als een tegelcoating voor de badkamer. Met de juiste methodes staat het resultaat bovenaan. Maar voordat u aan dit avontuur begint, moet u proberen uzelf te projecteren. Hoewel dit materiaal misschien de huidige verliefdheid is, kan dat over een paar jaar veranderen. Om onaangename verassingen te voorkomen adviseren wij om altijd minimaal 0,5 cm ruimte tussen de vloer en de deur te laten. Zo hoeft u het niet te plannen als u in de toekomst een andere vloer wilt.