Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een laminaatvloer?

Ben je van plan om een nieuwe laminaatvloer aan te schaffen? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk nogal veel verschillende soorten laminaatvloeren op de markt, en elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Niet alleen moet je denken aan de breedte en de dikte van de planken, maar ook aan de kleur en structuur voor de perfecte look. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laminaatvloer, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Kies de juiste dikte

De dikte van het laminaat is erg belangrijk. Want hoe dikker het laminaat, hoe beter de geluidsdemping en isolatie is. Ook is het laminaat dan wat steviger en gaat het langer mee. Het laminaat van Carpetright is verkrijgbaar in verschillende diktes, dus bedenk goed waarvoor je de vloer wilt gebruiken. Wil je de vloer bijvoorbeeld in de woonkamer leggen, waar veel gelopen wordt, dan doe je er goed aan om voor een laminaat met een goede dikte (rond 8 millimeter) te kiezen.

De structuur en look

Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in diverse structuren, zoals hout-, beton- en steenstructuren. Het is belangrijk dat je een structuur kiest die past bij je interieurstijl. Kies je bijvoorbeeld voor een landelijke stijl, dan past een houtlook hier mooi bij. Wil je een moderne uitstraling, dan is een tegel laminaatvloer met een betonlook juist weer heel passend. Wil je liever een opvallende vloer? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor het populaire visgraatdessin.

Kies de juiste kleur

Net als bij de structuur is het ook belangrijk de kleur van het laminaat af te stemmen op je interieur. Houd je bijvoorbeeld van licht en ruimtelijk, dan is het verstandig om voor lichte kleuren te kiezen. Donkere kleuren maken juist een ruimte kleiner. Let er ook op dat het laminaat past bij andere elementen in de kamer, zoals de kleur van de gordijnen of de meubels.

De breedte van de planken

De breedte van de plank bepaalt ook voor een groot deel de look en feel van je vloer, dus is het belangrijk om de juiste grootte te kiezen. Je kunt kiezen voor smalle planken, een ideale keuze voor een kleine of smalle woning, of juist voor hele brede planken. Als je een moderne uitstraling wilt, kies dan voor bredere planken. Maar als je een klassiekere uitstraling wilt, dan zijn smallere planken weer meer geschikt.


Kies voor goede ondervloer

Tot slot is de kwaliteit van de ondervloer ook ontzettend belangrijk voor de levensduur van je laminaatvloer. Een goede ondervloer zorgt voor een betere akoestiek, houdt de warmte vast en zorgt voor een langere levensduur van het laminaat. Kies daarom voor een ondervloer die past bij het type laminaat dat je hebt gekozen. Je kunt hier natuurlijk altijd advies over krijgen bij een specialist.

Kortom, bij het aanschaffen van een laminaatvloer zijn er dus diverse zaken om rekening mee te houden. Denk aan de dikte, structuur, kleur en stijl van het laminaat, de breedte van de planken en een goede ondervloer. Door deze overwegingen van tevoren mee te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken en heb je jarenlang plezier van je nieuwe laminaatvloer. Veel succes met de zoektocht!