Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waar plaats je een dressoir in een slaapkamer? 

Het bepalen van de indeling van een slaapkamer is van het grootste belang, omdat dit bepaalt hoe je hele slaapkamer eruit zal zien. Je moet ervoor zorgen dat alles goed in elkaar past en dat er voldoende ruimte is tussen elk item. Afhankelijk van het type dressoir dat je hebt, zal dit je helpen beslissen welke ruimte in je kamer het meest geschikt is en welke locatie het beste past. Dus waar kun je precies een dressoir neerzetten? In dit artikel noemen we de vijf beste plekken!

Tegenover het bed

Een goede plaats waar je een dressoir in een slaapkamer kunt plaatsen, is aan de muur tegenover het bed (aan de linker- of rechterkant). Zorg bij deze optie echter wel voor voldoende been- en loopruimte tussen het bed en het dressoir. Deze lay-out maakt het handiger en gemakkelijker toegankelijk. Desondanks is de plek tegenover het bed niet altijd een geschikte locatie voor je dressoir, hier plaats je namelijk vaak je tv-meubel zodat je liggend in bed je favoriete serie of film kunt kijken.

Voor het raam

Vestig de aandacht op je dressoir door deze recht voor het raam te plaatsen. Het natuurlijke licht van buiten zorgt ervoor dat het dressoir altijd opvalt en er goed uitziet, dus je wilt een dressoir van hoge kwaliteit. Zolang het dressoir niet in de weg staat en de lades eenvoudig en ongehinderd kunnen worden geopend, is het plaatsen van een dressoir voor het raam helemaal oké. Eventueel kun je op deze plaats ook opbergkasten plaatsen.

Naast het bed

Een populaire plek om ​​dressoirs te plaatsen is direct naast het bed. Dit is ook een goed alternatief voor het gebruik van een nachtkastje als je er geen hebt, maar je kunt ook twee dressoirs aan weerszijden van het bed plaatsen. Zo heb je voldoende opbergruimte en oogt je kamerinrichting modern en chic. Je kunt ook profiteren van deze situatie door accessoires of zelfs lampenkappen te plaatsen om dit dressoir te versieren, omdat het uw algehele slaapkamerinrichting zal verbeteren.

In de hoek

Voor mensen met grote kamers kunnen ze gemakkelijk gebruik maken van die lege hoeken door in dit gebied een dressoir te plaatsen. Dit vult het gebied mooi op en die lege ruimte zal minder onhandig lijken. Voor degenen die kleinere slaapkamers hebben, kun je investeren in een kleiner dressoir dat precies op die plek in de kamer past. Deze locatie is ideaal als je niet wilt dat het dressoir je stijl of beweging in de kamer verkrampt.

Aan de voet van het bed

Als je er zeker van wilt zijn dat er genoeg ruimte is aan weerszijden van je bed en je wilt niet dat dat gedeelte van je kamer krap aanvoelt, vooral als je een kleine slaapkamer hebt, dan kun je het dressoir aan het voeteneinde van het bed plaatsen of de muur aan dat uiteinde. Zo is de ladekast ook goed te zien en kun je de dressoir zelfs als werkruimte gebruiken voor extra gemak.