Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom een blokhut of tuinhuis niet mag ontbreken in je tuin

Of de tuin nu reusachtig is of meer het formaat van een grote postzegel heeft; in Nederland is de kans groot dat er een tuinhuisje of blokhut in te vinden is. Het tuinhuis en de blokhut blijven namelijk onverminderd populair in ons kikkerlandje. Dat is ook niet zo verwonderlijk want zo’n handig bijgebouwtje op je erf heeft nogal wat voordelen. Hieronder lees je welke dat zijn.

Een tuinhuis of blokhut is multifunctioneel

Een van de grootste voordelen van tuinhuizen en blokhutten is dat ze multifunctioneel zijn. De meeste mensen gebruiken ze als extra opslagplaats, want je moet dat tuingereedschap, de tuinmeubels, de grasmaaier en al dat rondslingerende speelgoed toch ergens kwijt en wilt dat het liefst een beetje netjes opbergen. Maar een tuinhuis of blokhut leent zich ook uitermate goed voor andere activiteiten. Zo maken mensen er hun hobbykamer van, knutselen ze er een gezellige bar in met een fijne tuinhaard of een echte thuissauna voor de nodige ontspanning, maken ze er een knus gastenverblijf van of ontvluchten ze de drukte van hun huis om in alle rust aan de slag te kunnen in hun thuiswerkkantoor. En dat is vooral in de tijden waar we nu in leven geen overbodige luxe! Maar of je er nu je atelier van wilt maken, een stoere (wo)mancave of totaal iets anders in gedachten hebt, met een tuinhuis of blokhut kun je alle kanten op.

Een tuinhuis of blokhut voor de sfeer

Zo’n stoere houten blokhut of een vrolijk gekleurd tuinhuisje is een echte eyecatcher in je tuin. Vooral wanneer je een forse tuin hebt kun je met je blokhut of tuinhuis ook echt uitpakken. Met een mooie overkapping erbij en daaronder een comfortabele loungeset nodigt zo’n speciaal plekje in de tuin gelijk uit om te ontspannen en te genieten van het weer, de tuin en elkaar. Daarbij maakt het niet eens uit welk seizoen het is, want als het koud is haal je gewoon wat hout tevoorschijn uit het tuinhuis voor in je vuurschaal of tuinhaard. Bovendien ben jij niet de enige die zo’n sfeervol huisje of hutje wel kan waarderen. Wanneer je een tuinhuis of blokhut bouwt in je tuin kan dat er namelijk ook nog eens voor zorgen dat de waarde van je huis omhoog gaat.

Een tuinhuis of blokhut kun je zelf bouwen

Wanneer je besloten hebt dat er een tuinhuis of blokhut moet komen kun je uitzoeken welke je wilt hebben, die bestellen en dan in je tuin laten monteren door de leverancier. Maar daar moet je uiteraard voor betalen, terwijl een tuinhuis of blokhut bouwen helemaal niet zo ingewikkeld is. En het is toch eigenlijk ook veel leuker om zelf de handen uit de mouwen te steken? Als het huisje of de hut dan uiteindelijk staat geeft dat toch een goed gevoel. Daarnaast kun je kiezen voor een praktisch bouwpakket wat je eigenlijk alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten, maar je kunt natuurlijk ook je eigen creativiteit de vrije loop laten en een unieke blokhut of een droomtuinhuis ontwerpen en vervolgens zelf bouwen. Waar je ook voor kiest, een blokhut of tuinhuis is altijd een mooie toevoeging aan je tuin.