Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom een roldeur zo’n nuttige investering is

Een roldeur voor je garage, dat is een hele nuttige investering voor zowel je huis als je auto. Zo’n deur is inbraak-proof en je creëert er meer ruimte mee. Na het ontvangen van een belastingteruggave of het vakantiegeld is het een mooi moment om zo’n handige, elektrische roldeur binnen één dag te laten installeren en gebruiksklaar te maken.

Meer ruimte in en om je garage

De ruimte die een roldeur en zijn rails innemen is verwaarloosbaar. Wanneer je normale deuren open zwaait, blokkeer je misschien het wandelend verkeer op de stoep, of beschadig je tuinplanten. De roldeur beweegt zich als het ware in de muur en heeft dus geen enkele ruimte nodig, zodat andere zaken niet gehinderd worden. Daarnaast is het onderhoud natuurlijk ook makkelijker dan bij houten deuren.

Auto droog en veilig

Je auto staat droog en veilig in je eigen garage. Doordat roldeuren beter bestand zijn tegen inbraak, hoef je je geen zorgen te maken over dieven of vandalen. En omdat je niet steeds op een openbare plek hoeft te parkeren, is het onmogelijk dat er andere voertuigen tegen je auto botsen. Met een roldeur is de kans dat je jouw autoverzekering hoeft aan te spreken dus vele malen kleiner. Ook voor de lak is het beter je auto droog te hebben staan.

Wat kost een roldeur?

Ze zijn er vanaf ongeveer zevenhonderd euro, het ligt er maar aan hoe luxe je zo’n roldeur wilt. Wil je een handmatige bediening of een elektrische, welk design kies je, enzovoorts. Wanneer je sowieso rekent op een uitgave van maximaal 1500 euro, zit je goed. Maar aangezien je met een roldeur op meerdere manieren geld bespaart én de waarde van je huis door de aanwezigheid van een veilige, geïsoleerde en uitermate praktische garagedeur stijgt, is het juist een goede investering.

Decoratief

Het is niet meer zo dat je met een roldeur een lelijk uiterlijk geeft aan je gevel. Woon je niet in een monumentaal pand, dan hoef je ook geen vergunning aan te vragen. Roldeuren zijn tegenwoordig leverbaar in diverse kleuren, met een natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn ze gemaakt van materiaal dat lang meegaat. Ook ze zijn veilig: wanneer de roldeur merkt dat iets (de auto of een kind) het zakken of omhoog gaan blokkeert, stopt deze direct.

Offertes aanvragen

Het is wel verstandig om bij meerdere aanbieders offertes aan te vragen. Het is daarbij raadzaam om te kiezen voor een bedrijf in de buurt, omdat een roldeur ook onderhoud nodig heeft of stuk kan gaan. Je wilt dan niet dagenlang hoeven wachten op een monteur die aan de andere kant van het land gevestigd is. Ook voor het vervangen van onderdelen of een onderhoudsbeurt is een aanbieder in de buurt een voordeel.