Waarom een waterontharder plaatsen?

Zit je na te denken over het kopen van een waterontharder? De naam zegt het al, een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar waarom zou je nu eigenlijk eentje aanschaffen? Zoals je misschien wel weet, zorgt hard water voor kalkaanslag en kalkaanslag kan veel schade aanrichten in de badkamer of keuken. Om je te informeren over een waterontharder hebben we een aantal belangrijke voordelen voor je verzameld. 

Betere smaak

Het plaatsen van een waterontharder zorgt voor water met een zachtere smaak. Dit zorgt ervoor dat al het drinken met zacht water beter smaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan limonade, maar ook aan koffie en thee. Waterontharders zorgen ervoor dat er geen kalk meer in het water terecht komt en hierdoor komt er geen laag op het drinken terecht. Zacht water proeft beter en kan een stuk voller aanvoelen dan hard water. 

Besparen op schoonmaakmiddelen

Naast de betere smaak, zorgt het zachte water voor andere voordelen. Als je een sopje wilt maken met normaal ‘hard’ water heb je veel schoonmaakmiddel nodig. Als je een waterontharder laat plaatsen kun je geld besparen op reinigingsproducten. Je kunt namelijk met zacht water minder vaat- en afwasmiddel gebruiken bij het schoonmaken. Misschien denk je: is dit echt zo? Maar als je voor het eerst gaat afwassen met zacht water, zul je het direct merken! Daarnaast hoef je ook geen antikalkproducten meer te gebruiken in de badkamer of keuken.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Maar je bespaart niet alleen op schoonmaakmiddelen, ook je huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Denk aan je vaatwasser, wasmachine, maar ook het koffiezetapparaat. Alle apparaten waar water in gebruikt wordt, zijn gevoelig voor kalkaanslag. En laat dat nu net verleden tijd zijn met een waterontharder. Je kunt verschillende apparaten spoelen met een bepaald middel, zodat kalkaanslag op korte termijn wordt aangepakt. Op de lange termijn heeft het echter meer invloed op de huishoudelijke apparaten. De levensduur met een waterontharder wordt ongeveer met 30% verlengd. 

Maar dit voordeel geldt niet alleen voor de apparaten, maar ook voor kleding. Doordat het water geen kalk bevat, blijft het uiterlijk van jouw broek of jurk veel langer mooi. 

Een bijdrage aan het verbeteren van het milieu 

Naast de verschillende financiële voordelen is het plaatsen van een waterontharder ook nog eens beter voor het milieu. Je hoeft bijvoorbeeld geen flessen water meer uit de supermarkt te halen. Het drinkwater thuis smaakt beter en zo zorg je ervoor dat er minder plastic wordt aangeschaft. Wist je dat het erg veel energie vraagt om zeep uit het water te zuiveren? Doordat je minder schoonmaakmiddelen gebruikt, komt er minder zeep terecht in het water en gaat het waterzuiveringsproces veel sneller. 
Lijkt een waterontharder je wel wat? Amysoft biedt verschillende modellen aan. Neem eens een kijkje op de website of voel en proef wat het verschil is in de showroom.