Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom in de bouw steeds vaker wordt gekozen voor aluminium

Als u voor aluminium kiest, zult u er jarenlang plezier van hebben. Maar waarom is dat dan? In tegenstelling tot andere metalen is aluminium zeer licht van gewicht. Zo weegt aluminium bijvoorbeeld een derde van staal en brons. Naast een prettig werkbaar gewicht bevat aluminium een zogeheten oxidelaag die beschermend is tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast zorgt deze oxidelaag ervoor dat aluminium in perfecte staat blijft en een zeer lange levensduur heeft. Dit alles maakt aluminium dus een ideaal en duurzaam bouwmateriaal!

Bescherm uw gevel met aluminium muurafdekprofielen

Nu u op de hoogte bent van de kenmerken en voordelen van aluminium, kunt u zich voorstellen waarom muurafdekprofielen van dit metaal veel en graag worden gebruikt.

Dankzij de unieke eigenschappen, beschermt een aluminium muurafdekprofiel uw pand tegen alle weersomstandigheden. Hiermee voorkomt u hoge kosten aan, soms onherstelbare, schade aan uw pand. De aluminium muurafdekprofielen weerhouden uw gevel van vocht- en waterschade en het ontstaan van scheuren of barsten in uw pand. Te bedenken dat aluminium ook nog eens onderhoudsarm is en heel lang meegaat, is er eigenlijk geen enkele reden te bedenken waarom u niet voor aluminium muurafdekprofielen zou kiezen.

Wat houdt Aluminium lekdorpels in

Ook bij zogeheten lekdorpels wordt steeds vaker gekozen voor aluminium. Aluminium lekdorpels worden geplaatst onder de kozijnen en steken net iets uit buiten de gevel uit. Hiermee wordt voorkomen dat er water de gevel inloopt. Omdat de lekdorpels met een kleine hellingshoek schuin aflopen, kan het water hier makkelijk afglijden en wordt meteen ook meteen vuil meegenomen. Vanwege de eerder genoemde kenmerken en eigenschappen maakt men tegenwoordig  dus ook graag gebruik van aluminium lekdorpels. Nog een leuke bijkomstigheid van aluminium lekdorpels, is dat u deze ook nog eens eenvoudig op maat en in een door u gewenste coating kunt laten maken. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld de kleuren van uw bedrijf in de lekdorpels wilt laten terugkomen.

Wilt u zeker zijn van uw keuze afdekprofielen of lekdorpels?

Zoekt u aluminium muurafdekprofielen of lekdorpels, maar weet u verder niet precies hoe en wat? Bezoek eens een gespecialiseerd metaalbedrijf. Ook bij u in de buurt zijn metaal specialisten te vinden die u vakkundig kunnen adviseren in het maken van de juiste keuze.