Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

graszoden

Waarom je online graszoden zou moeten bestellen

Wil je graag een fraai en groen gazon hebben in je tuin? Dan kun je er het beste voor kiezen om online graszoden te bestellen. Deze kant-en-klare grasmatten zijn namelijk zeer eenvoudig zelf aan te leggen. Als je gazon een eenvoudige vorm en dus geen vervelende hoeken heeft, dan hoef je de grasmatten alleen maar uit te rollen.

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor graszoden, want dit scheelt heel veel tijd en moeite als je dit vergelijkt met het zaaien van gras. Hieronder lees je nog meer redenen waarom graszoden bestellen en aanleggen een goed idee is!

Redenen om graszoden te bestellen en in je tuin aan te leggen

  • Graszoden zijn dicht begroeid, dus je hebt meteen een volle grasmat in je tuin liggen. Dit betekent daarnaast ook dat onkruid hier veel moeilijker doorheen kan groeien, in vergelijking met een zelf gezaaid gazon.
  • Heb je de graszoden aangelegd? Dan kun je al meteen (voorzichtig) gebruikmaken van je gazon! Na ongeveer drie weken zijn grasmatten ook geschikt voor intensiever gebruik.
  • Graszoden zijn goedkoper dan veel andere bodembedekkers zoals, hout, tegels of kiezels.
  • Graszoden zijn heel makkelijk en snel zelf te leggen als je fysiek nog vitaal bent. Je hoeft dus geen professionele hulp in te schakelen. Als je de graszoden online bestelt, dan worden ze opgerold bij je thuis bezorgd. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de grasmatten uitrollen op je gazon. Een kind kan de was doen!
  • Graszoden zijn lekker zacht, dus de kids kunnen hier veilig en gerust op spelen.
  • Vanwege hun natuurlijke uitstraling staan graszoden bijna in iedere tuin goed, of je nu een moderne of klassieke tuin hebt.
  • Met graszoden heb je binnen no time een fraai en groen gazon gerealiseerd.
  • Kant-en-klare graszoden zijn 100% natuurlijk en dus ook erg milieuvriendelijk.

Graszoden onderhouden

Uiteraard moet elk gazon in min of meerdere mate onderhouden worden. Zo zijn graszoden ook niet helemaal onderhoudsvrij, maar hebben af en toe aandacht nodig. In het groeiseizoen moet het gras bijvoorbeeld regelmatig gemaaid worden, soms wel twee keer per week. In de herfst moeten losse bladeren van het gras verwijderd worden. Verder moeten taken zoals bemesten, sproeien en beluchten ook gedaan worden als je een gazon met graszoden hebt. Het allergrootste voordeel van graszoden ten opzichte van een ingezaaid grasveldje is echter wel dat je met graszoden veel minder last hebt van onkruid. Graszoden zijn namelijk erg dicht begroeid, waardoor onkruid veel minder snel de kans krijgt om door te groeien tot aan het oppervlak. De grassprieten op een ingezaaid gazon zijn veel minder dicht op elkaar begroeid, waardoor onkruid nog weleens de kop op kan steken.

Bekijk ook eens onze handige tuinhandleidingen: