Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom kiezen voor een parketvloer? Lees over de voordelen

Klasse en duurzaamheid, dat is wat een parketvloer uitstraalt. Twijfel je nog over het aankopen van een parketvloer? Wij zullen de keuze gemakkelijker maken voor je door de voordelen van deze vloersoort op een rijtje te zetten. Voordat we dat doen gaan we eerst wat dieper in op de definitie van parket.

Wat is parket?

Een parketvloer is een soort vloer die is gemaakt van massieve houten onderdelen. Soms zijn dit grote planken en soms zijn dit kleine planken. De vloersoort verschilt van laminaat doordat een parketvloer massief is. Een laminaatvloer bestaat uit meerdere lagen die samengeperst zijn.

De voordelen

 • Parket is enorm duurzaam. Door de dikte van het materiaal slijt een parketvloer erg traag. Als je de vloer goed onderhoud kan een parketvloer wel decennialang meegaan.
 • Parketvloeren die wat ouder zijn blijven een fantastische uitstraling hebben, mits ze een keer grondig geschuurd worden.
 • Wanneer je over een parketvloer loopt, dan geeft dit een zeer aangenaam gevoel. Ook straalt de vloer warmte, sfeer en klasse uit.
 • Je verhoogt de waarde van je woning door een parketvloer erin te leggen.
 • Een parketvloer isoleert goed. Dit is bij veel andere vloeren niet het geval. Ook in die zin is de vloersoort duurzaam, omdat het de warmte binnenhoudt.
 • Je hebt veel keuze qua soorten, legpatronen, kleuren en afwerkingen.
  • Houtsoort

Je hebt veel verschillende houtsoorten waar je uit kunt kiezen. Eik is altijd nog een populaire soort, maar je kunt ook kiezen uit notelaar, bamboe, esdoorn, teak en wengé.

 • Legpatroon

Ook qua patronen is er keuze genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat parketvloer, rechte planken of mozaïek.

 • Kleur:

Je kunt voor een vloer kiezen die de natuurkleur van hout heeft, maar daarnaast heb je ook keuze in lichtere of donkere varianten. Ook zijn kleuren zoals wit of zwart mogelijk.

 • Afwerking:

Je kunt diverse materialen gebruiken om de vloer een bepaald resultaat te geven. Zo geeft vernis de vloer een blinkend resultaat en geeft olie juist een mat resultaat.

Wanneer kun je beter niet voor parket kiezen?

Een parketvloer is niet altijd de juiste keuze. Er zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden als je denkt aan het aanschaffen van parket.

 1. Niet alle parketvloeren kun je combineren met vloerverwarming. Wil je vloerverwarming laten leggen? Bekijk dan eerst of het mogelijk is.
 2. Vocht en parket gaan niet goed samen. Zorg dus dat je geen parket gebruikt in vochtige ruimtes.
 3. Wat is je budget? In de meeste gevallen is een parketvloer veel duurder dan bijvoorbeeld laminaat of een tegelvloer. Bekijk dus van te voren goed wat je beschikbare budget is en of een parketvloer hier binnen valt. In sommige gevallen kun je de prijs drukken door de vloer na plaatsing zelf af te werken.

We hopen dat we de twijfels bij je weg hebben kunnen nemen. Succes met je zoektocht naar een vloer!