Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wanneer mag je gebruik maken van bewindvoering Rotterdam?

Geldzaken regelen op een goede manier kan lastig zijn. Soms kun je daardoor in de problemen komen. Je kunt schulden krijgen. Het zou ook kunnen zijn dat je door psychische of lichamelijke problemen het niet goed kan. Het kan voor jou dan een mogelijkheid zijn om een bewindvoerder aan te vragen. Een bewindvoerder beschermt je op financieel gebied en zorgt dat alles wordt betaald van rekeningen zoals huur, elektra en zoveel meer.

Wie mogen gebruik maken van bewindvoering?

Iedereen die hulp nodig heeft met de financiën of schulden mag gebruik maken van bewindvoering. Het is mogelijk hulp voor jezelf te vragen maar ook voor een ander. Dat kan zijn als familielid of een instelling die het voor iemand wil aanvragen. Als je schulden hebt of je kunt de financiën niet regelen door lichamelijke en psychische beperkingen dan kan een bewindvoerder je helpen.

Woon je in Rotterdam of in de omgeving en zoek je een bewindvoering voor je schulden dan kun je kiezen uit budgetbeheer Rotterdam of Bewindvoering. Bij bewindvoering Rotterdam is het mogelijk een gratis gesprek aan te vragen voor advies. Wanneer je dat het beste kunt doen, is als je geen grip meer krijgt op je financiële situatie.

Hoe werkt budgetbeheer?

Als je budgetbeheer hebt, komt je inkomen binnen op een aparte rekening. Met budgetbeheer wordt er orde op de geldzaken gebracht. Er wordt bij budgetbeheer ervoor gezorgd dat schulden niet nog meer oplopen. Budgetbeheer kun je zelf aanvragen. Een instantie beheert je rekening.
Dat zou een gemeentelijke kredietbank kunnen zijn maar ook de sociale dienst, een bewindvoerder of een budgetbeheer bureau. Samen met de budgetbeheerder spreek je een bedrag af die je krijgt. Dat kan per week zijn of per maand die je kunt besteden aan boodschappen en andere dingen die je nodig hebt. Het budgetbeheer kan een deel van je rekeningen betalen zoals huur, gas, water en licht maar ook verzekeringen. Deze afspraken worden in een budgetplan gezet en alle andere afspraken.

Hoe werkt bewindvoering?

Budgetbeheer vraag je zelf aan door naar de gemeente te gaan of bij een budgetbeheer. Met bewindvoering ligt het net iets anders. Bewindvoering wordt door een kantonrechter uitgesproken. Onder bewind wordt dan je vermogen beheert. Mensen die psychische of lichamelijke klachten hebben kunnen er baat bij hebben omdat ze dan niet in de problemen raken.

Als je schulden hebt worden deze betaalt door de bewindvoering. De bewindvoerder houdt alles in een administratie bij van je inkomsten en uitgaven. Je kunt bewindvoering aanvragen, maar ook een familielid of partner kan dit aanvragen. De administratie moet een bewindvoerder jaarlijks laten zien bij de kantonrechter. Bewindvoering kan van tijdelijke aard zijn, maar ook voor een langere duur als het zou zijn dat iemand niet goed kan zorgen voor zichzelf.

Het verzoek wordt dan ingediend bij de kantonrechter. Bewindvoering aanvragen kan ook door een instantie worden gedaan als die het nodig achten dat iemand dit nodig heeft om de problemen te kunnen oplossen. Bewindvoering Rotterdam kan hier mee helpen.