Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wanneer schakel je een makelaar in?

Je wilt je woning verkopen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Om je heen zie je dat de huizenmarkt een grote jungle is en hoe baan je je een weg op deze oververhitte markt? Een makelaar biedt soelaas. Hij kan je begeleiden in dit spannende traject en je ontzorgen waar nodig. Jij hebt als doel om je huis zo snel mogelijk te verkopen voor een prijs waar jij je goed bij voelt. Hij gaat er samen met jou alles aan doen om dit doel te realiseren.

Het oosten als woonplaats

Ben je woonachtig in het oosten van het land, dan heb je te maken met een specifieke markt. Steden als Enschede en Hengelo zijn omringd door bosrijke gebieden. Dit is met name aantrekkelijk voor de mensen die de rust op willen zoeken of voor het wat oudere segment. Het is daarom belangrijk met huis verkopen Enschede, dat je ook een makelaar inschakelt die actief is in deze regio. Hij kent de stad en omgeving als geen ander en weet wat de unique selling points zijn van het gebied. Enschede is net weer anders dan bijvoorbeeld het nabijgelegen Hengelo. Dus ga je je huis verkopen Hengelo, dan is het advies om een makelaar uit deze stad in de arm te nemen.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is deskundig en weet precies hoe de markt eruit ziet. Hij kan je adviseren en denkt vanuit de koper. De makelaar promoot hetgeen wat de koper belangrijk vindt. Je bent namelijk als huiseigenaar niet altijd de beste verkoper, ondanks dat je alles weet van je eigen huis. Verder maakt de makelaar de koper natuurlijk enthousiast voor het kopen van de woning, maar begeleidt hem tevens naar de volgende fase. Als je voor het eerst een woning koopt, is dit allemaal nieuw voor je en weet je niet altijd wat je te wachten staat. Het is dan prettig dat iemand je hierin kan adviseren. Als koper word je beschermd. De makelaar maakt bijvoorbeeld een meetrapport van jouw woning volgens de meetinstructie. Zodoende kan de verkoper niet aangesproken worden op maten die niet zouden kloppen. Je gaat er niet van uit, maar mochten er onverhoopt gebreken ontstaan, dan heb jij als verkoper minder kans om aansprakelijk gesteld te worden door de bouwkundige keuring en Woonhuisgarantie.

Bespreek je wensen

Als je de knoop hebt doorgehakt en je wilt je woning verkopen, dan is het inschakelen van een makelaar een goed idee. Hij kan je begeleiden in dit spannende traject en je van advies voorzien. Uiteraard kun je eerst eens met een makelaar spreken om in kaart te brengen wat de opties zijn. Woon je in het Oosten, dan is het advies om een makelaar uit die omgeving in te schakelen.