Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat als je slot kapot is?

Een slot wordt tegenwoordig gemaakt van kwalitatief materiaal. Hierdoor hoef je jouw slot niet snel te vervangen. Dit betekent echter niet dat je niet op of om hoeft te kijken naar een slot. Zeker sloten op toegangsdeuren van jouw woning verdienen aandacht. Waarom? Omdat deze sloten bloot worden gesteld aan wisselende weersomstandigheden. Hierdoor kan een slot te maken krijgen met mankementen. Zo draait de sleutel mogelijk heel stroef wanneer deze in jouw slot zit. Je kunt ook te maken krijgen met een doordaaiend slot. Dergelijk problemen maken het niet of nauwelijks mogelijk om jouw slot nog fatsoenlijk te gebruiken. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Maar hoe ga je eigenlijk te werk bij een kapot slot?

Zelf een slot repareren


Werkt jouw slot niet meer? Dan probeer je deze mogelijk eerst zelf te verhelpen. In sommige gevallen is dit mogelijk, al hangt dit wel van het probleem af. Draait jouw sleutel niet soepel meer rond? Breng dan eens wat olie (WD40) aan beide kanten van het slot aan. Vergeet ook de sleutel niet en steek deze vervolgens in het slot. De olie kan ervoor zorgen dat jouw slot weer soepel draait. In het geval van een slot draait door is het vaak noodzakelijk om het slot te vervangen. Gaat het om een slot met een losse cilinder? Dan volstaat het doorgaans om de oude cilinder te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. Op deze manier draait jouw slot straks niet meer door.

Schakel een slotenmaker in

Niet iedereen slaagt erin zelf een slot te repareren. Sterker nog, er zijn zelfs heel veel mensen die dit niet voor elkaar krijgen. Ga vooral niet eindeloos door, want de kans is groot dat je schade aan jouw slot aanricht. Dit kost je veel meer geld dan wanneer je het probleem direct laat verhelpen door een slotenmaker. Een slotenmaker herkent de gebreken aan een slot namelijk en weet wat hij moet doen. Hierdoor is de kans op reparatie een stuk groter. In veel gevallen is een slot nog te repareren, maar dit gaat helaas niet altijd op. Is jouw slot ook ‘overleden’? Laat deze dan direct vervangen door een slotenmaker wanneer hij toch al aanwezig is!

Voorkom een kapot slot

Als gevolg van een kapot slot kun je jouw woning niet veilig meer afsluiten. Dit wil je natuurlijk niet, want op deze manier is het een makkie om binnen te komen. Wist je echter dat je zelf actie kunt ondernemen om de kans op een kapot slot te verkleinen? Waarschijnlijk niet. Je kunt jouw slot namelijk onderhouden. In dat geval wordt de kans op schade een stuk kleiner. Inspecteer jouw sloten daarom met regelmaat. Daarnaast raden wij je aan om zo nu en dan wat olie aan te brengen op en in het slot. Het slot blijft zodoende gesmeerd, wat de kans op problemen een heel stuk kleiner maakt.