Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat heb je allemaal nodig om jouw kerstboom te versieren?

De meeste Nederlanders zetten ieder jaar een kerstboom neer in de periode voor kerst. Om het geheel wat sfeervoller te maken, wordt de boom versierd. Hier kun je tegenwoordig van alles en nog wat voor gebruiken. Omdat er zoveel kerstdecoratie is, weet je mogelijk niet wat je wel en niet moet kopen. Wij helpen jou hier graag een handje bij. In de onderstaande tekst vertellen wij je namelijk wat je allemaal nodig hebt om jouw kerstboom te versieren.

Lampjes

Ga je de kerstboom versieren? Dan mogen lampjes niet ontbreken. Met verlichting maak je het namelijk extra sfeervol in huis in de donkere dagen voor kerst. Hoeveel lampjes je nodig hebt om jouw boom mooi te verlichten hangt af van de grootte van de boom. Voor een boom van 2 meter heb je logischerwijs meer lampjes nodig dan voor een kerstboom van 1 meter.

Om het jezelf makkelijk te maken, raden wij je aan altijd met de lampjes te beginnen. Begin je pas met de lampjes als de rest van de versiering al hangt? Dan moet je de verlichting overal achterlangs halen. Omdat de strengen vaak lang zijn, is dit geen doen.

Slingers

Een kerstboom met alleen lampjes ziet er wat saai uit. Daarom gebruiken de meeste mensen ook andere kerstdecoratie om hun boom te versieren. Slingers zijn hier een goed voorbeeld van. Deze versiering is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld voor gouden of zilveren slingers kiezen, maar ook voor bruine, rode of groene. Doordat er zoveel verschillende soorten zijn, is er voor iedere kerstboom wel een geschikte slinger te vinden.

Ornamenten

Heb je verlichting en slingers in huis? Dan kun je jouw boom al behoorlijk goed versieren. Toch is dit voor de meeste mensen niet voldoende. Zo worden er vaak ook kerstballen in de boom gehangen. Deze zijn – net als slingers – verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor kun je kerstballen afstemmen op de andere versiering, zodat er een samenhangend geheel ontstaat. Naast ballen kun je ook nog andere ornamenten in jouw kerstboom hangen. Zo zien we in veel bomen bijvoorbeeld ook kersthangers terug. Door verschillende ornamenten te gebruiken geef je jouw kerstboom en sfeervolle uitstraling.

Piek

De meeste mensen zetten een piek op de top van hun kerstboom. Hiermee maak je de boom namelijk echt af. Vaak wordt dit gezien als de kroon op het werk. Niet gek dat de piek pas op de kerstbom gezet wordt als hij helemaal versierd is. Toch is het niet verstandig om met de piek te eindigen. Waarom niet? Omdat je jouw kerstboom het beste van boven naar beneden kunt versieren. De kans is dan namelijk kleiner dat je iets uit de boom stoot. Zet de piek daarom al op de boom voordat je begint met de andere versieringen.