Wat hoort er in je gereedschapskist?

Ben je een handig persoon en klus je graag rondom het huis of voor anderen? Dan is het natuurlijk handig om de juiste gereedschap bij de hand te hebben. Gelukkig hoef je niet al het gereedschap los van elkaar aan te schaffen. Bij Huvema vind je een complete gereedschapskist. Ben jij benieuwd welk gereedschap jij in je gereedschapskist hoort te hebben? In dit artikel lees je hier meer over.

Hamer

  • Een hamer is een gereedschap dat onmisbaar is. Een hamer is een hulpmiddel waarmee je spijkers kan inslaan. Daarnaast wordt het ook gebruikt om materialen, zoals hout, op zijn plek te krijgen. Er zijn verschillende soorten hamers. Hieronder vind je een aantal bekende:
  • Bankhamer: Een bankhamer wordt vaak omschreven als een ‘gewone hamer’. Dit is een hamer met een ijzeren kop en heeft een steel van hout.
  • Klauwhamer: Een klauwhamer is identiek aan een bankhamer. Echter, heeft deze hamer een platte V-groef. Hiermee kunnen gemakkelijk nagels worden verwijderd of materialen die aan elkaar gespijkerd is uit elkaar gehaald.
  • Rubber hamer: Een rubber hamer wordt vaak gebruikt om betegelingen aan te kloppen. Doordat de hamer van rubber is, komen er geen beschadigingen op het materiaal.

Schroevendraaiers

Naast de hamers, zijn schroevendraaiers ook gereedschap dat onmisbaar is in een gereedschapskist. De naam geeft het al weg. Schroevendraaiers worden gebruikt als hulpmiddel om schroeven in verschillende soorten materiaal te vestigen. Er zijn verschillende soorten schroevendraaiers. Hieronder vind je een aantal bekende:

  • Platte kop schroevendraaier: Een platte kop schroevendraaier is een klassieke schroevendraaier.
  • Kruiskop schroevendraaier: Een kruiskop schroevendraaier wordt gebruikt om een X-vormige groef in te draaien. De kruiskop schroevendraaier heeft meer grip in vergelijking tot de platte kop schroevendraaier.
  • Spanningszoeker: Een spanningszoeker is een schroevendraaier waarmee elektriciteit kan worden opgespoord. De functie van deze schroevendraaier is anders dan de meeste schroevendraaiers. Een spanningszoeker helpt te bepalen of er nog elektriciteit zit aan een aansluiting. Wanneer de spanningszoeker elektriciteit detecteert, brandt het lampje op de schroevendraaier op.

Andere basisgereedschap

Uiteraard zit er meer dan alleen hamers en schroevendraaiers in een gereedschapskist. Zo vind je ook een combinatietang, hand- en metaalzaag, ring-, steek- en moersleutels, rolmaat of waterpas in een gereedschapskist. Andere basisgereedschappen die je kunt bewaren in je gereedschapskist zijn schroeven, spijkers, stanleymessen, potloden en boren.

Kortom, gereedschap die je in je gereedschapskist hoort te hebben zijn hamers, schroevendraaiers, een combinatietang, verschillende soorten zagen en moersleutels, rolmaat en waterpas.