Wat is een geschikte woonverzekering voor jou?

Een huis kopen is een hele opgave. Je moet namelijk aan tal van eisen voldoen en banken geven je niet zomaar een hypotheek. Lukt het je om een lening te krijgen, dan ben je vervolgens overgeleverd aan de grillen van de markt. Slaag je erin om een woning te kopen, dan is het vervolgens van het grootste belang dat deze woning goed verzekerd is. Dat doe je aan de hand van een woonverzekering. Helaas hebben veel mensen niet in de gaten dat de woonverzekering die ze hebben afgesloten, geen volledige dekking biedt. Dat kan hen duur te komen te staan en daarom zullen we je laten zien waaruit een goed pakket aan woonverzekeringen bestaat. Mocht blijken dat jij ook niet genoeg verzekerd bent, dan kun je dit vandaag nog rechtzetten. Zo vermijd je in een klap heel veel nare risico’s.

Waaruit bestaat een woonverzekering die volledige dekking biedt?

Een verzekering sluit je af om de onkosten vergoed te krijgen wanneer er schade aan je woning is ontstaan. Dit kan gaan over kleine ongelukjes waarbij een ruit sneuvelt, maar ook over grote drama’s zoals bijvoorbeeld een felle woningbrand. In het laatste geval in het bijzonder, is het belangrijk dat je goed gedekt bent door je verzekering omdat je anders zelf voor alle kosten opdraait. Een complete woonverzekering bestaat uit een opstal en inboedelverzekering. Als huurder heb je enkel een inboedelverzekering nodig, maar als koper van een huis moet je beide afsluiten. Alleen op die manier kun je alle schade laten uitkeren die ontstaan is aan zowel je woning alsook aan je spullen bij een ongeluk. We zullen beide pakketten met je bespreken, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn.

De inboedelverzekering dekt alle schade aan je spullen

Wil je je woning verzekeren Univé, dan kun je het beste beginnen met de inboedelverzekering. Met dit pakket kun je allerlei schade herstellen die je opgelopen hebt aan de spullen in je huis, maar ook aan je meubels, je kleding, serviesgoed en tapijt of vinyl. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus kan deze verzekering altijd uit. Misschien zet je een hete pan op je tafel waardoor je een schroeiplek krijgt, misschien laat je een fles rode wijn over je witte tapijt vallen of wellicht slaat de vlam in de pan waardoor je keuken zwart roet. Wat het probleem ook moge zijn, met een inboedelverzekering kun je de schade weer herstellen. Ook goed om te weten is dat je met een inboedelverzekering ook schade kunt claimen die je opgelopen hebt als gevolg van cybercriminaliteit. Dit is een nieuwe vorm van misdaad die veel slachtoffers en veel schade maakt. Voorkom dus dat jij ook ooit tot deze groep gaat behoren en verzeker jezelf goed, je kunt dit online eenvoudig regelen.

De opstalverzekering dekt alle schade die je aan je huis opgelopen hebt

Voor iedereen die een huis gekocht heeft, is de opstalverzekering een must. Dit pakket dekt namelijk alle kosten die gemaakt moeten worden om schade aan je woning zelf te herstellen. Denk hierbij aan schade veroorzaakt door ruig weer, door brand of door lekkage. Wist je dat je ook schade aan je zonnepanelen of andere duurzame middelen uit je opstalverzekering kunt claimen? Zo zorg je er niet alleen voor dat je nare risico’s afwendt, maar ook voor een extra laag duurzaamheid. Kijk daarom even op de site van je verzekeraar om je verzekering vandaag nog af te sluiten.