Wat je moet weten over gietvloeren

Gietvloeren hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dat de gietvloeren vaak gekozen worden is niet gek, want de vloeren hebben vrij veel gemeen met de beton cire vloer. In sommige gevallen is de gietvloer zelfs een betere keuze. De gietvloer heeft veel eigenschappen die dit type vloer ook zeer geliefd maakt onder industriële bedrijven. Heb je al het een en ander over de gietvloer gehoord en twijfel je of deze vloer ideaal is in jouw geval? Dan lees je in deze blog alles wat je over dit type vloer moet weten. Zo wordt het eenvoudiger om een goede keuze te maken.

Overeenkomsten met de beton cire vloer

Gietvloeren hebben een aantal overeenkomsten met de beton cire vloer. Om te beginnen hebben beide vloeren geen naden. Dat is gunstig voor de hygiëne in huis. In de naden kunnen bacteriën zich gaan opstapelen. Doordat de vloer geen naden heeft, is de vloer ook gemakkelijker schoon te maken. Bovendien zijn het beide hypoallergene vloeren. Dat betekent dat de kans op een allergische reactie lager is dan bij andere vloeren. Heb je een tapijt liggen, dan is de kans veel groter op allergieën.

Ook de uitstraling van de gietvloer kent veel overeenkomsten met die van de beton cire vloer, zeker als je voor de standaard betonlook gietvloer gaat. Je kunt een gietvloer in iedere kleur laten plaatsen. Ook voor de beton cire vloer geldt dat je veel keuze hebt wat de kleur betreft, maar iets beperkter dan voor de gietvloer.

De voordelen van de gietvloeren

De gietvloeren hebben een aantal voordelen ten opzichte van de beton cire vloer. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om deze vloeren te beschadigen. De gietvloer is namelijk niet alleen hard, zoals de beton cire vloer, maar het materiaal is ook nog een beetje flexibel. Dit helpt de vloer om een klap te absorberen, wanneer je bijvoorbeeld iets laat vallen. Dit is ook wat de vloer zo geschikt maakt voor in een bedrijfspand. De gietvloer heeft nog een belangrijk voordeel, namelijk hoe snel de vloer is aangelegd.

De voordelen van de beton cire vloer

Uiteraard heeft de beton cire vloer ook zo zijn voordelen. Ondanks dat de vloeren qua uitstraling veel gemeen hebben, blijft de uitstraling van de beton cire vloer uniek. Mocht je deze vloer mooier vinden, dan kun je uiteraard het best kiezen voor de vloer die je het mooist vindt. Beton cire is bovendien ook toe te passen op de wanden van je woning. En dat is misschien nog wel het grootste voordeel ten opzichte van de gietvloer. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een prachtige badkamer laten maken, met zowel de wanden als de vloer van beton cire. Zo ontstaat er echt één geheel.

Laat je bij twijfel informeren door een specialist

Als je niet goed weet welke vloer het best bij je past, is het een goed idee om je te laten informeren door een specialist. Kies niet voor een bedrijf dat slechts één van deze vloeren aanbiedt. Het bedrijf zal dan immers altijd hun eigen vloercoating aanraden. Kies voor een specialist die beide vloersoorten aanbiedt en vraag dat bedrijf om eerlijk advies.