Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat jij kunt doen aan de veiligheid binnen jouw huis

De afgelopen jaren zijn het aantal inbraken flink toegenomen. Aangezien de donkere dagen voor kerst weer voor de deur staan is het noodzakelijk dat je veilig bent in je eigen huis zowel fysiek als online. De afgelopen jaren zijn er ook flink wat cybercriminelen bijgekomen. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven die jou helpen om deze criminelen zo goed mogelijk te verweren.

Beveiligd internet

Aangezien het aantal hackers en cybercriminelen de afgelopen jaren flink zijn toegenomen is het geen overbodige luxe om een VPN aan te schaffen. Een VPN is een beveiligde verbinding. Doordat de verbinding versleuteld is wordt onveilige data omgezet in onleesbare codes. Om het simpel uit te leggen wordt er zonder VPN rechtstreeks data verstuurd naar de internetprovider Een VPN zorgt ervoor dat hackers en andere cybercriminelen niet je IP-Adres kunnen achterhalen. Hierdoor kan je veiliger surfen op het internet. Met een VPN verbinding ben je dus een stuk minder goed bereikbaar voor hackers of spionerende cookies.

Inbraakalarm

Veel mensen schaffen pas een inbraakalarm aan als er al een keer is ingebroken. Helaas is het dan al te laat. De dief heeft de buit al meegenomen en de kans is ook klein dat de dief weer terug komt. Met een inbraakalarm op je huis voel jij jezelf een stuk veiliger. Ook is het handig dat als jij bijvoorbeeld op vakantie bent, je dan een melding krijgt van de alarmmelding. Om er zeker van te zijn kan je dan iemand op af sturen. Op deze manier stoot je al een flink aantal criminelen af. Als criminelen wel je huis binnenkomen en het alarm gaat af, dan is de kans dat ze een flinke buit meenemen niet heel groot aangezien ze zullen schrikken van het kabel van het alarm.

Camera’s

Camera’s ophangen in en voor je huis is al een preventie maatregel wat mensen sinds jaar en dag treffen. Door camera’s op te hangen voor je huis schrik je al een hoop mensen af waardoor de kans kleiner is dat er criminelen bij jouw inbreken of andere criminelen activiteiten willen uitvoeren bij jouw huis. Camera’s kunnen ook goed van pas komen als er al criminele activiteiten begaan zijn in of rond jouw huis. Met het beeldmateriaal kan je naar de politie stappen, je hebt bewijs dat misschien wel kan lijden naar de dader.

Bewoonbaar huis

Een bewoonbaar huis is een van de goedkoopste en effectiefste manieren om inbraak te voorkomen. Door te laten zien dat er wellicht regelmatig mensen aanwezig zijn valt het huis criminelen niet op. Als een crimineel veelvuldig ziet dat een huis vaak donker eruit ziet dan zal de crimineel eerder toeslaan. De dief valt minder op omdat het donker is hierdoor kan de dief redelijk ongezien naar binnen komen. Ook is het voor een dief bijna een garantie dat er niemand thuis is, dus kan de dief rustig zijn ding doen. Als je voor een langere tijd op vakantie gaat dan is het handig als je een buurman of vriend inlicht om te checken of er niks raars aan de hand is.

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: