Wat kost een overkapping?

Logische vraag, lastig om direct een antwoord op te geven. Klinkt dat te vaag? Nee hoor. Eerst moet namelijk vastgesteld worden wat je precies wilt.

Tja, dat moge duidelijk zijn; je wilt buiten kunnen zitten zonder last te hebben van de felste zonnestralen. En ook de regen mag geen roet in het eten kunnen gooien. Dus wil je natuurlijk een overkapping laten installeren. Je kunt deze zelf opbouwen op basis van eigen of bestaande bouwtekeningen maar natuurlijk ook kiezen voor professioneel gefabriceerde modellen. En daarvoor moet je uiteraard bij de experts van kroezon zijn!

De totaalprijs is afhankelijk van de soort overkapping, het gebruikte materiaal en de afmetingen van de constructie. Deze zijn namelijk volledig aangepast op de hoogte en breedte van je gevel! Tenminste, zolang we te maken hebben met een type dat niet op zichzelf staat. Maar ook in dat geval worden de lengte, hoogte en breedte van jouw keuze gehanteerd.

Lees hieronder over enkele van de overkappingen die Kroezon je kan bieden.

Glazen terrasoverkapping

Je hoeft niks van de zon te missen zodra het een beetje kouder begint te worden. Sterker nog, dankzij panelen rondom kun je op ieder moment van de dag buiten zitten onder je glazen overkapping! Ook wanneer het regent, dus. Waait het maar zijn de zonnestralen toch te fel? Dan kun je er altijd voor kiezen om een scherm aan de bovenkant van je glazen onderdak aan te brengen. Bovendien is het mogelijk om voor het bovenpaneel een ander, meer diffuus materiaal te kiezen. Zo wordt het zonlicht effectief tegengehouden.

Lamellendak

Veel overkappingen worden direct tegen je huis of aanbouw geplaatst. Dat kan met een lamellendak ook zo zijn, hoewel het mogelijk is om deze letterlijk en figuurlijk op eigen benen te laten staan. Het handige aan dit type zonwering is dat je zelf de hoeveelheid invallend licht bepaalt. Zodra je de lamellen volledig sluit, is het dak nog waterdicht ook!

Pergola

Multifunctionaliteit is een eigenschap waar je altijd veel voordelen uit kan halen. Dit maakt een pergola tot een razend populaire terrasoverkapping in Drenthe en omstreken! Tegen je woning aan zorgt deze namelijk voor schaduw op je terras maar ook voor verkoeling in huis. Zo voorkom je dat je woonkamer in een sauna verandert!

Welke oplossing past het beste bij jou? Overleg met onze experts is natuurlijk altijd mogelijk!

Bekijk ook eens onze handige tuinhandleidingen: