Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat kun je doen bij een wespennest in je woning?

Wie denkt dat wespen zich alleen maar in de natuur vestigen, heeft het mis. Dit ongedierte bouwt zijn nest namelijk ook regelmatig in gebouwen. Hierdoor kun je ook een wespennest in huis tegenkomen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want dit kan behoorlijk wat overlast tot gevolg hebben. Heb je een wespennest in huis ontdekt? Kom dan direct in actie. Helaas weten veel mensen niet wat zij moeten doen als zij een wespennest in huis ontdekken. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst vertellen we je hoe je een wespennest in huis opspoort en wat je ertegen kunt doen.

Spoor het nest op

Kom je de laatste tijd veel wespen tegen in jouw woning? Dan kan dit duiden op een wespennest in huis. Voordat je allerlei maatregelen neemt, raden wij je aan eerst uit te zoeken of er  daadwerkelijk een nest zit. Soms valt een wespennest direct op, maar dit is helaas niet altijd het geval. Kom je geen nest tegen? Denk dan niet direct dat er ook geen eentje zit. Volg liever eens een vliegroute van een wesp. Hierdoor leidt de wesp jou mogelijk naar het nest. Zorg er wel voor dat je niet te dicht in de buurt van de wesp komt, want dan kan hij agressief worden.

Zelf wespen bestrijden

Als de wesp jou inderdaad naar het nest in huis heeft geleid, wil je deze ongetwijfeld zo snel mogelijk verwijderen. Sommige mensen gaan hierbij nogal hardhandig te werk. Zo wordt een wespennest in huis soms kapotgeslagen met een stok. Doe dit nooit en te nimmer. Als je nest vernielt, keren de wespen in het nest zich namelijk tegen jou. Dit kan ertoe leiden dat je meerdere malen pijnlijk gestoken wordt. Roei het ongedierte daarom eerst uit alvorens je het nest verwijdert. Gebruik hier bij voorkeur vergif voor. Wanneer je dit voor de ingang van het nest strooit, nemen de wespen het mee naar binnen. De wespen in het nest leggen hierdoor één voor één het loodje.

Schakel een ongediertebestrijder in

Een wespennest in huis verwijderen is geen gemakkelijke opgave. Bovendien kan het bijzonder pijnlijk zijn als je de verkeerde aanpak hanteert. Daarom raden wij jou niet aan om zelf een poging te wagen het nest te verwijderen. Neem liever contact op met een professionele ongediertebestrijder. Hij weet als geen ander hoe hij wespen moet bestrijden. Een ongediertebestrijder beschikt over de benodigde kennis en hulpmiddelen. Hierdoor kan hij een wespennest in huis effectief bestrijden. Hij zal eerst de bewoners uitroeien en komt enige tijd later terug om het uitgestorven nest te verwijderen. Hierdoor ben je binnen de kortste keren verlost van een wespennest in huis.