Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat kun je doen om je huis te verduurzamen

De winter staat voor de deur en wat je alweer bijna vergeten was, als de wind uit een bepaalde richting waait is het best koud in huis. Natuurlijk kun je de verwarming nog een graadje hoger draaien, maar je snapt zelf ook wel dat dat niet de duurzame oplossing is. En nu de prijzen voor energie en vooral voor gas zo enorm stijgen ben je ook een dief van je eigen portemonnee als je maar steeds blijft stoken tegen beter weten in. Een extra trui, dikke sokken, een mok warme thee en een dekentje op de bank helpen ook, maar natuurlijk wil je het eigenlijk gewoon niet koud hebben in je eigen huis. 

Het is tijd om eens te kijken of je je woning niet beter kan laten isoleren. Goede isolatie van vloeren, muren en ramen leveren veel op. Niet alleen is een goed geïsoleerd huis in de winter makkelijker warm te stoken. In de zomer blijft het binnen ook koeler. Maar waar moet je beginnen en wat helpt het meest? Verschillende gemeenten en energiebedrijven hebben energiecoaches in dienst die je kunnen helpen bij het bepalen wat voor jouw woning de beste maatregelen zijn. Met een speciale camera kunnen zij bijvoorbeeld in beeld brengen waar de meeste warmte uit je woning wegstroomt. Er zijn ook verschillende subsidiemogelijkheden voor de isolatie van je woning. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je vaak meerdere maatregelen nemen voor verduurzaming. Dus naast isolatie bijvoorbeeld ook zonnepanelen of een zuinigere ketel.

Glas en kozijnen

Je ramen en deuren zijn energielekken bij uitstek. Er is tegenwoordig veel beter isolerend glas te koop dan vroeger. En als je toch je ramen laat vervangen is het slim om ook de kozijnen mee te nemen.Kunststof kozijnen isoleren beter dan houten of aluminium kozijnen. De binnenkant van een kunststof kozijn is opgebouwd uit verschillende kamertjes waarbinnen lucht wordt vastgehouden. Daardoor isoleren deze kozijnen als de beste. Een ander heel groot voordeel van kunststof kozijnen is dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Af en toe een doekje erover halen is genoeg om ze heel lang mooi te houden. De kosten en het gedoe van schilderen om de paar jaar ben je dus ook in een klap kwijt.

Lees ook: kunststof kozijn prijzen met hr glas

Kunststof kozijnen kun je in alle denkbare maten en kleuren laten maken. Er zijn ook verschillende afwerkingen te koop. Ze kunnen er echt strak en modern uitzien, maar ook meer lijken op de ouderwetse houten kozijnen die je nu nog het meest ziet.

Kunststof kozijnen zijn niet alleen vanwege de hoge isolatiewaarde een duurzame keus. Als we overstappen op kunststof hoeft er minder hout gekapt te worden en ook het  iedere paar jaar schilderen van houten kozijnen brengt een behoorlijke milieubelasting met zich mee. Bij echt goed onderhoud kunnen houten kozijnen lang meegaan, maar ze zijn een stuk kwetsbaarder dan kunststof. Tenslotte wordt ook de productie van kunststof kozijnen steeds duurzamer, zo wordt er bijvoorbeeld steeds vaker gebruik gemaakt van gerecycled materiaal.

 

Lees meer informatie op kunststofkozijn.net